Рустем Умєров, ФДМУ: державну частку ТРЦ Ocean Plaza можуть виставити на продаж до кінця року

Рустем Умєров дав останнє інтерв’ю на посаді очільника Фонду Держмайна України порталу Liga.net. Розмова відбулась у середу, 31 серпня, а вже 4 вересня він написав заяву на звільнення. У той же день про відставку оголосив чинний голова Міноборони Олексій Резніков. Ймовірно, Умєров очолить відомство замість Резнікова.

Але у зазначеному інтерв’ю про плани Рустема Умєрова зайняти пост міністра оборони не йдеться, тож УРТЦ пропонує дізнатися найцікавіше з розмови про конфісковану у росіян частку столичного ТРЦ Ocean Plaza.

Підготовка до продажу

Нещодавно ФДМУ оголосив про початок продажу вилученого у російських олігархів майна і серед перших активів, які готують до реалізації - ТРЦ Ocean Plaza у Києві.

За словами Умєрова, відомство працює з Мін'юстом, правоохоронними та антикорупційними органами, щоб пришвидшити цей процес. Державну частку ТРЦ сподіваються виставити на продаж вже до кінця цього року.

Кожен санкційний кейс унікальний. Ми маємо діяти виважено та обачно, дотримуватися всіх норм закону — зняти всі арешти, підготувати всю юридичну та аудиторську базу, щоб виставити ці активи на аукціон, - каже він.

Відносини з UDP Андрія Іванова

Міноритарним акціонером торговельного центру є компанія UDP Андрія Іванова, яка володіє близько 33% об’єкту.

Держава поважає права міноритарних акціонерів. Спочатку ми проведемо всі аудити — фінансовий, юридичний, кримінальний. А потім запропонуємо рішення згідно із законодавством та установчими документами. Сподіваюсь, що до кінця року ми виставимо державну частку в Ocean Plaza на продаж, - розповів Рустем Умєров.

Щодо формату продажу націоналізованої частки, голова Фонду відповів, що відомство діятиме згідно з незалежним юридичним аудитом та запросить рекомендацію інвестбанкірів.

Читайте також: У Вінниці розгоргонувся конфлікт навколо будівництва нового ТЦ – деталі

Все має бути максимально прозоро. Зараз разом із Мін'юстом ФДМУ вивчає установчі документи.

Liga.net