Amazon продовжив пільгові умови для українських підприємців ще на рік

Найбільша у світі платформа електронної комерції Amazon продовжила ще на один рік можливість продавати через маркетплейс товари без комісії для українських підприємців.

Про це розповів віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, оприлюднивши відповідний лист від керівництва європейського підрозділу ритейл-гіганта.

Amazon продовжив пільгові умови, згідно з якими, українські підприємці не сплачуватимуть комісію в 7–17% за кожен проданий товар.

Рішення Amazon допоможе українському бізнесу активніше розвиватися, масштабуватися на міжнародний рівень та підсилювати бренд України за кордоном. Дякую компанії за те, що відгукнулася на нашу пропозицію про скасування комісії для українців минулого року та продовжила термін до вересня 2024-го. Підтримка технологічних гігантів дуже важлива для України, - написав Федоров.

Нагадаємо, що нульову комісію для українських продавців компанія встановила 6 вересня 2022 року. За цей час можливістю скористалися понад 50 підприємців.

photo 2023 08 30 14 54 35 | 1

Ситуація в Amazon

Раніше ми розповідали, що компанія досі намагається повернути співробітників в офіс. Від деяких працівників вимагають переїхати в центральні офіси в інших штатах, якщо ті хочуть зберегти роботу. Однак чимало людей вирішило не переїжджати, а просто залишити компанію.

Декілька співробітників поговорили з журналістами про нову вимогу компанії. Один чоловік з Техасу, якого Amazon найняли на віддалену роботу, сказав, що у березні менеджери запевнили його, що нічого не зміниться, попри доручення щодо повернення в "офлайн".

Читайте також: ТРЦ Gulliver разом з благодійним фондом savED запустили збір на тимчасову школу на Миколаївщині

Однак вже у липні керівництво повідомило його команду про внутрішнє рішення, згідно з яким їм доведеться вибирати собі один офісів, які знаходяться в Сіетлі, штат Нью-Йорк, Остіні, штат Техас, або Арлінгтоні, штат Вірджинія. Очікується, що віддалені члени команд завершать перехід до офісі у першій половині 2024 року.

Чому багато людей вирішили просто звільнитися, а не переїхати за проханням Amazon, розповідаємо в матеріалі.

FEDOROV