Масована атака на Київ: уламками пошкоджено гіпермаркет “Ашан” в ТРЦ Rive Gauche (фото, відео)

У Дарницькому районі столиці внаслідок чергової ракетно-дронової атаки росіян зранку 30 серпня пошкоджено будівлю гіпермаркету “Ашан”.

На щастя, влучання дрону чи ракети не відбулося завдяки роботі сил ППО, але на дах магазину впали уламки. Про це повідомив тимчасовий виконувач обов’язків голови Дарницької райдержадміністрації Микола Калашник.

Уламки у Дарницькому районі влучили у будівлю торговельного центру Ашан на вулиці Здолбунівській. Негайно на місце події прибула чергова бригада вогнеборців і ліквідувала наслідки пожежі. Постраждалі особи попередньо відсутні. Зруйновано дах, рештки ракети у внутрішньому приміщенні, працює слідчо-оперативна група, - написав він та оприлюднив фото.

372644396 2259880334402878 1863875705280489528 n | 1

Пізніше у мережі "Ашан" підтвердили падіння уламків ракети на гіпермаркет на вулиці Здолбунівській і повідомили, що у зв'язку з цим об'єкт тимчасово припиняє роботу.

"Сьогодні уламки ворожої ракети влучили у дах нашого магазину по вул. Здолбунівська, 17. На щастя, серед співробітників Auchan РівГош ніхто не постраждав. На даний момент, пожежу ліквідовано. Але з 30.08.23 ми тимчасово припиняємо роботу магазину та намагатимемося якнайшвидше усунути наслідки влучанння", - йдеться у повідомленні.

*Доповнено. Оскільки гіпермаркет розташовано у ТРЦ Rive Gauche, весь торговельно-розважальний центр наразі припиняє свою роботу. Про це повідомила СЕО компанії "Nhood Україна" Анна Корягіна. У прес-службі "Ашан" також розповіли, що відновлення "триватиме місяці і обійдеться в десятки мільйонів гривень".

Потрібно відновлювати покрівлю, вентиляційну систему, пошкоджені металеві конструкції і невелику частину виробничих цехів. Але спочатку ми очікуємо результатів експертизи. Якщо не буде ризику для клієнтів і співробітників - ми зможемо відгородити цю зону і запустити роботу магазину, паралельно продовжувати ремонтні роботи, - повідомили у пресслужбі ритейлера.

Детальніше про атаку

Усього за ніч зафіксували 44 ворожі повітряні цілі, з них 28 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55, які були випущені з 11 літаків стратегічної авіації Ту-95МС з Каспію та району Енгельса та 16 ударних БпЛА типу Shahed-136/131, запущені з південного та північного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Курськ).

Захисникам українського неба вдалося збити усі ракети та 15 з 16 дронів в межах Київської, Черкаської, Одеської та Миколаївської областей.

Читайте також: Супермаркет не підлягає відновленню: FOZZY припиняє роботу в Одесі після нічної атаки окупантів

На жаль, у Києві від падіння уламків загинули двоє охоронців підприємства. Їм було 26 та 36 років, чимало людей постраждало у Шевченківському районі, де уламки впали у житловому масиві.

Микола Калашник, Інтерфакс-Україна