НАЗК внесло до переліку спонсорів війни дві провідних тютюнових компанії

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло до переліку міжнародних спонсорів війни два провідних тютюнових концерни - Philip Morris International та Japan Tobacco International.

Компанії продовжують працювати в рф та підтримувати економіку агресора сплатою великої кількості податків в бюджет країни.

Philip Morris International у росії представлена:

  • фабриками АТ "Филип Моррис Ижора" в Ленінградській області;
  • філією АТ "Филип Моррис Ижора" "Филип Моррис Ижора Кубань" у Краснодарі;
  • організацією ТОВ "Филип Моррис Сейлз енд Маркетинг" з філіями приблизно в 100 містах.

Найвідомішими марками виробника є Marlboro, Parliament, Bond, Chesterfield, L&M, Next, HEETS.

Частка ринку брендів Philip Morris в рф у 2019 році склада понад 30%, тож компанія є одним з найбільших платників податків до російського бюджету. Наразі сукупний обсяг інвестицій корпорації в рф перевищує 2 млрд. доларів, виробник реалізує масштабну довгострокову інвестиційну програму.

За даними фінансової звітності російської філії компаніЇ, виручка за перший рік повномасштабного вторгнення зросла на 8% до 140,3 млрд руб., а чистий прибуток до 48,2 млрд руб., що на 45% більше, ніж роком раніше.

Варто зазначити, що ще на початку повномасштабної війни Philip Morris заявив про намір продати свій російський бізнес, щоби зберегти свою репутацію. Однак усі “спроби” продати російський бізнес начебто не мали успіху, і корпорація досі лишається одним з найбільших платників податків до російського бюджету, - зазначають у НАЗК.

Japan Tobacco International

Друга компанія зі списку є беззаперечним лідером тютюнового ринку агресора із часткою близько 34,9%

Japan Tobacco International є однією з найбільших FMCG-компаній в росії за обсягом продажів. На ринку агресора корпорація продає бренди Winston, LD, Mevius, Camel, Sobranie і російські марки "Донской табак", Kiss, Play, "Петр I", "Тройка" та інші.

Також JTI є одним з найбільших виробників продуктів з так званим зниженим ризиком і найбільшим інвестором та провідним платником податків у російській тютюновій індустрії.

Хоч представники JTI заявляли, що JT Group призупинила нові інвестиції та маркетингову діяльність у росії, але компанія все ще продовжує виробляти та поширювати продукцію в рф, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Відмовився від оренди всіх приміщень: японський бренд Uniqlo завершив вихід з рф

За останні 20 років інвестиції JTI в економіку країни-терористки перевищили 4,6 мільярда доларів, а у 2020 році взагалі забезпечили 1,4% доходу федерального бюджету.

НАЗК