Ринок смартфонів у 2023-му переживає найгірший спад за останнє десятиріччя – дослідження

Цього року сумарні поставки смартфонів на світовому ринку скоротяться на 6%, до 1,15 млрд. пристроїв.

Про це свідчить дослідження Counterpoint Research Global Smartphone Shipment Forecast. Зазначається, що 2023-й стане найгіршим роком на ринку за останнє десятиліття.

Однією з основних перешкод на шляху до позитивного зростання є Азія, оскільки зустрічні вітри гальмують економічний поворот, що очікувався в Китаї на початку року, а в цілому по регіону спостерігається посилення спаду на ринках, що розвиваються, - йдеться у дослідженні. 

За словами експертів, стримувати відновлення світової економіки продовжує Північна Америка і невтішні показники перших шести місяців створюють передумови для двозначного зниження за підсумками 2023 року.

Спостерігається розрив між тим, що відбувається в економіці, і тим, що споживачі купують телефони. Досі цього року кількість оновлень була рекордно низька серед усіх операторів зв'язку, - каже директор з досліджень у Північній Америці Джефф Філдхак.

Кому пощастить більше?

Ймовірно, у більш вигідному становищі опиниться американська корпорація Apple, яка планує презентувати новий iPhone 15 цієї осені.

Також компанія хоче виставити на продаж велику кількість минулих моделей за акційними цінами. 

Наразі виробник займає непогані позиції на зростаючому ринку Китаю. Зазначається, що зростання преміум- та ультрапреміум-сегментів спостерігається в різному ступені по всьому світу.

Читайте також: Apple почав виробництво нових iPhone 15 в Індії

2023 може стати початком нової ери для Apple, оскільки стійкий ринок преміум-класу і високі показники в США можуть допомогти їй вперше в історії вийти на перше місце в світі за річним обсягом поставок, - кажуть аналітики.

Trade Master