Philip Morris у майбутньому припинить випускати традиційні сигарети

Тютюновий концерн Philip Morris у майбутньому збирається відмовитися від виробництва традиційних цигарок.

Про це заявив голова німецького підрозділу компанії Маркус Ессінг. За його словами, звичайні сигарети поступово втрачають популярність.

До 2025 року ми хочемо переконати понад 40 мільйонів курців у всьому світі використовувати альтернативні варіанти, що знижують вміст шкідливих речовин. Це буде відповідати 50% обороту, – сказав він.

Маркус Ессінг пояснює, що Philip Morris зніме тютюнові сигарети з виробництва, щойно достатньо курців перейде, наприклад, на системи нагріву тютюну.

Точної дати зупинки виробництва цигарок директор німецького підрозділу не назвав, однак зауважив, що хотів би, щоб це сталося "якнайшвидше".

Нова фабрика Philip Morris на Львівщині

У 2023 році Philip Morris International анонсував запуск нового виробництва у Львівській області. Інвестувати в фабрику планують понад 30 млн доларів.

У компанії зазначають, що підготовчі роботи почнуться вже у липні цього року, а запуск підприємства очікується у 1 кварталі 2024 року.

Читайте також: Amazon ліквідує десятки власних торгових марок через тиск антимонопольних органів

На новій фабриці на Львівщині працюватиме понад 250 людей, переважно вони будуть задіяні на виробництві. Передусім працевлаштування буде запропоновано працівникам харківського підприємства Philip Morris. 

Детальніше про проєкт, читайте в нашому матеріалі.

Bild