У ТРЦ Crocker Park в Огайо службу безпеки посилили роботом-охоронцем

Торговельний центр Crocker Park у Вестлейку, штат Огайо, зробив частиною своєї групи безпеки робота-охоронця вагою 400 фунтів (понад 180 кг).

Робот SAM патрулює тротуари і діє як “сторожовий пес”. Він створений каліфорнійською робототехнічною компанією Knightscope.

Залізний охоронець використовує 360-градусне потокове відео та можливості запису для моніторингу територій і попередження про можливі проблеми.

Робот працює 24/7 і має вбудовані алгоритми штучного інтелекту, які дозволяють виявляти аномалії та надсилати сповіщення в режимі реального часу групі безпеки на місці.

Оснащений тепловізором і кнопкою, яка з’єднує покупців із командою безпеки торгового центру, SAM може ідентифікувати потенційні загрози, зокрема крадіжки, автомобільні аварії або вандалізм.

Роботи-охоронці в США

Метою інтеграції робота в роботу торговельного центру є посилення існуючих заходів та створення безпечного середовища для відвідувачів ТРЦ.

SAM не має на меті замінити персонал служби безпеки, він є лише додатковим інструментом.

Читайте також: Японський супермаркет використовує штучний інтелект для підказок покупцям

Впровадження технології штучного інтелекту для посилення безпеки в громадських місцях у США, наприклад, у школах чи музеях, стає все популярнішим.

Так, у Флориді, Нью-Йорку та Іллінойсі школи використовують різні нейромережі для спостереження за вогнепальною та іншою зброєю.

Fagen Wasanni Technologies