В Україні з’явиться перший “Дім Рональда Макдональд” від McDonald’s

У Києві побудують перший в Україні “Дім Рональда Макдональда”. У будинку зможуть проживати родини дітей, які проходять лікування.

Облаштують установу на території НДСЛ "Охматдит", зазначають у прес-службі компанії.

“Охмадит” є найбільшою в країні дитячою лікарнею, у закладі щорічно проходять лікування до 20 тисяч дітей з усіх куточків України, також тут проводиться близько 10 тисяч операцій.

В рамках будівництва заплановано реконструкцію зі збільшенням площі будівлі, яку наразі не використовують у процесі лікування, до 3,5 тис. кв. м та створення в ній 50 кімнат. У цих приміщеннях безоплатно зможуть перебувати родини малюків, які проходять лікування у центрі.

Зазначається, що проєкт став можливим завдяки підтримці USAID Ukraine та благодійним внескам фізичних та юридичних осіб.

*Довідка

Рональд Макдональд - персонаж, що є маскотом мережі ресторанів швидкого харчування McDonald's та “керівником радості” корпорації.

Легендарний клоун з’явився ще у 60-х роках минулого сторіччя і від імені мережі відвідував у лікарнях тяжко хворих дітей, що перебувають далеко від дому.

Читайте також: McDonald’s створює новий ресторанний бренд CosMc’s

Потім з’явилась благодійна організація Ronald McDonald House Charities (RMHC), яка займається створенням будинків та кімнат для сімей хворих малюків, щоб ті могли бути поруч з дітьми.

Також фундація Дім Рональда МакДональда створює й підтримує програми, які покращують здоров’я та добробут дітей у всьому світі.