METRO Україна планує скоротити викиди парникових на 37,5% до 2035 року

Мережа оптових маркетів METRO змінила дизельні навантажувачі на електричні в п’яти своїх ТЦ: в Одесі, Києві та Львові. Найближчим часом заміни навантажувачів плануються ще у двох торговельних центрах - у Києві та Івано-Франківську.

У прес-службі ритейлера зазначають, що до 2027 року METRO планує повністю оновити всі навантажувачі й перейти на 100% використання електричних моделей.

Через загрозу глобального потепління, одним з пріоритетів METRO є скорочення викидів парникових газів на 37,5% до 2035 року порівняно з рівнем 2020 року.

Для цього компанія зосереджує зусилля на таких напрямках:

  • заміна холодоагентів в холодильних системах;
  • заміна транспорту;
  • енергоефективність;
  • робота з постачальниками.

Інші еко ініціативи

Окрім заміни навантажувачів, мережа також перейшла на LED освітлення у всіх торгових центрах України (за винятком об’єктів на тимчасово окупованих територіях).

Це не лише поліпшило якість освітлення, а й дало змогу знизити споживання електроенергії на 30%. Такий крок зменшує навантаження на енергосистему, яка страждає від російської агресії.

Ми продовжуємо спрямовувати максимум зусиль на захист навколишнього середовища та боротьбу зі змінами клімату, попри воєнний стан у країні, адже турбота про нашу планету — це турбота про майбутнє наших дітей. Останні ініціативи METRO з заміни навантажувачів і холодоагентів на екологічніші та переходу на LED освітлення мають на меті створення зеленого та екологічно чистого бізнесу, який сприятиме сталому розвитку не тільки нашої компанії, а й громад в Україні,— каже генеральна директорка METRO Україна Олена Вдовиченко.

Читайте також: “Зелені” стартапи та вторинна переробка: Inditex прагне досягти нульових викидів до 2040 року

Раніше у липні 2023 року компанія першою в Україні серед ритейлерів встановила у своєму ТЦ на Теремках охолоджувальну систему на основі природного холодоагенту CO2 (R744). Детальніше про її особливості читайте в нашому матеріалі.

All Retail