У Парижі представили першу колекцію від бренду українських військових Cubitus Dei

У Парижі пройшла презентація благодійної колекції бренду Cubitus Dei - першого лейблу від українських військових.

Над створенням лінійки Fire of Liberty працювали волонтери цеху Veteranka на чолі з конструкторкою Ганною Суворкіною, а також українські дизайнери:

  • військовослужбовець Нацгвардії України Станіслав Бітус;
    учасниця бойових дій, ветеранка-парамедикиня Юлієя на псевдо "Куба".

Ідею створення бренду фінансово підтримав Український ветеранський фонд.

Презентацію колекцію відвідали дипломати, представники французьких ЗМІ, зокрема, українська команда документалістів на чолі з головою правління Української кіноакадемії Ольгою Бесхмельниціною.

Одяг першої колекції Fire of Liberty говорить одночасно про минуле, про наше сьогодення і про наше майбутнє. Це те, що нас відрізняє від росіян: у них немає минулого, бо вони його вкрали, немає сьогодення, бо вони живуть в брехні, паралельній реальності, відповідно у них немає майбутнього. Продаж цієї колекції допоможе жінкам, постраждалим від війни, якими буде опікуватися наш фонд Veteranka foundation, а також стане у нагоді в адаптації військових, які повертаються у цивільне життя, як я у свій час. У нашому цеху двері завжди відкриті для ветеранів, — каже дизайнерка, парамедикиня ЗСУ Юлія "Куба".

53353 3093 53353 | 1

Про колекцію

Fire of Liberty від бренду Cubitus Dei уособлює боротьбу за життя та свободу, творчість під час війни.

Дизайнери надихалися образом жінки-воїтельки. Лінійка складається з 15 моделей прет-а-порте в стилі авангард, що поєднує класичний, фентезі, романтичний стилі.

Однією з особливостей колекції є українські мотиви, зокрема вишивка.

53363 3093 53363 | 2
53365 3093 53365 | 3

У цілому лінійка космічна, у стилі варкору, транслює одяг майбутнього, створена для цивільного населення. Виробництво на основі цеху, це не мас-маркет сегмент, а ексклюзивні речі, з елементами ручної роботи. Для себе ми поставили високу планку, щоб відповідати світовим брендам, — каже дизайнер колекції та військовослужбовиць Нацгвардії Станіслав Бітус.

Читайте також: Максим Гаврюшин, УРТЦ: Inditex може повернутися в Україну вже восени цього року

Гроші з продажу колекції спрямують на реабілітацію поранених військовослужбовиць, яким опікується фонд Veteranka.

ELLE