Бренд brabrabra створює спеціалізовані комплекти білизни для українських військовослужбовиць

Український бренд білизни brabrabra долучився до створення спеціалізованих комплектів спіднього для військовослужбовиць.

В армії захисницям часто видають не лише чоловічу форму, а й білизни, що безумовно неправильно. Тому над розв’язанням проблеми працюють благодійні фонди, Міністерство оборони та бізнеси, тепер і brabrabra.

Бренд вже створив пробні зразки у виробництві, а восени комплекти з топу та двох трусів отримають перші жінки-військові.

У розробці білизни brabrabra спирався на первинні розробки армій США, Ізраїлю, Німеччини і Канади. Головним критерієм є зручність захисниць за будь-яких екстремальних обставин.

У зоні бойових дій можуть бути надзвичайно важкі умови, з обмеженим доступом до води та засобів особистої гігієни. Тому військові потребують достатньої кількості спеціалізованої білизни, яка враховує особливості їхньої роботи.

Зручність білизни, звичайно, важлива, особливо в зоні виконання завдань. Зазвичай „робочий день“ тут ненормований, тому нести службу в постійному дискомфорті нереально. Вже давно доведено, що незручна білизна може негативно впливати на жіноче здоровʼя, — зазначила водійка роти протитанкових ракетних комплексів Настя.

6721a7834c04346e319999c46ecf9f2c | 1

Вимоги до білизни

Ідеальний комплект тактичної білизни має відповідати трьом основним критеріям: комфорт, надійність та якість.

Спіднє має бути з високоякісних матеріалів, які забезпечують вентиляцію та відведення вологи. Крій повинен бути зручним, не обмежувати рухи і підходити до використання разом з бронежилетом.

Читайте також: Сестри Фельдман випустили лімітовану колекцію для порятунку будівлі “Квіти України”

У військової повинна бути комфортна, якісна білизна за розміром. Тому що інколи немає змоги помитись, і треба хоч переодягнутись, щоб ніде не натирало. Адже біль від натирання та дискомфорт відволікають від роботи, яку ти повинен виконувати швидко та зосереджено, — пояснила молодша сержантка, бойова медикиня роти з позивним "Макоша".

Тому цивільна жіноча білизна не підходить захисницям на передовій. Військовослужбовиці одностайно наголошують на темному кольорів та синтетичному матеріалі комплектів.

NV