Цікаве за тиждень (2 липня). Конфіскація столичних ТЦ, митний статус “Епіцентру” та інше

Українська Рада Торгових Центрі зібрала найцікавіші новини комерційної нерухомості за тиждень, з 26 червня по 2 липня.

“Епіцентр” першим з українських ритейлерів отримав статус АЕО

Компанія “Епіцентр К" отримала авторизацію АЕО типу “про надання права на застосування спрощень” 29 червня.

Цей статус дасть ритейлеру право отримувати митні певні спрощення.

“Епіцентр” став першим ритейлером в Україні, що отримав цей статус, та другою компанією загалом.

Перший в Україні сертифікат АЕО отримало ПАТ "Джей Ті Інтернешнл Україна" (Кременчуцька тютюнова фабрика) у березні 2021 року.

Які саме пільги дає статус, читайте в матеріалі.

ФДМУ остаточно отримав корпоративні права на Ocean Plaza

Фонд Держмайна зареєстрував корпоративні права на державну частку (66,65%) у столичному ТРЦ Ocean Plaza, конфісковану у російських власників.

Відповідний запис вже внесено в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

У прес-службі відомства пообіцяли, що всі отримані від продажу кошти будуть спрямовані до фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф. Зазначається, що у торговельному центрі буде проведено аудит, а після цього його реалізують за ринковою вартістю.

Детальніше про конфіскацію ТРЦ російського олігарха Ротенберга, читайте в матеріалі.

Мін’юст почав конфіскацію столичних ТЦ “Метроград” і “Метрополіс”

28 червня Міністерство юстиції почало процедуру конфіскації активів групи VS Energy, яку повʼязують із росіянами.

Директорка Департаменту санкційної політики Мін'юсту Інни Богатих зазначила, що подано позов до Вищого антикорупційного суду (ВАКС).

Богатих назвала прецедент головною санкційною битвою.

Йдеться про російських олігархів Олександра Бабакова, Євгена Гінера, Михайла Воєводіна. VS Energy володіє корпоративними правами у двох ТЦ в Києві - “Метроград” і “Метрополіс”, а також шести готелях (мережа Premier Hotels & Resorts).

Детальніше про ситуацію з VS Energy читайте в матеріалі.

Засновник конкурсу CEEQA неочікувано приїхав в Україну

14 червня у Варшаві відбувся фінал одного із наймасштабніших конкурсів нерухомості у Європі — Central & Eastern European Real Estate Quality Awards (CEEQA). Два українських ТРЦ отримали нагороду "За стійкість": Nikolsky та Retroville. Обидва обʼєкти були пошкоджені та відновлені минулого року.

Засновник конкурсу CEEQA, Річард Холвард, зробив неочікуваний сюрприз девелоперам, він приїхав до України, щоб особисто вручити нагороди переможцям.

Люди та бізнес України переживають важкі часи. Незважаючи на війну, власники нерухомості відновлюють пошкоджені обʼєкти та продовжують працювати. Такі кроки, така стійкість і непокора в немислимих труднощах заслуговують на велику повагу! Я вирішив особисто вручити нагороди, щоб висловити наше захоплення та підтримку народу України. Слава Україні!- говорить Річард Холвард.

Детальніше про премію читайте в матеріалі.

Надія Лінська, ТРЦ DREAM: про перемовини з Inditex, нових орендарів та вплив тривог

Директор з маркетингу столичного ТРЦ DREAM Надія Лінська дала ексклюзивне інтерв’ю Українській Раді Торгових Центрів. У ньому менеджерка розповіла про те, як торговельний центр відновлював роботу, як змінились вподобання відвідувачів, чи довелось перебудовувати маркетингові комунікації та інше.