Цікаве за тиждень (25 червня). Зміна Індексу самопочуття ритейлу (RWBI), міжнародна нагорода Nikolsky та інше

Українська Рада Торгових Центрів зібрала найцікавіші новини комерційної нерухомості за тиждень, з 19 по 25 червня.

Індекс самопочуття ритейлу (RWBI) у травні 2023 року незначно знизився

За результатами моніторингу Індексу самопочуття ритейлу в Україні (RWBI), його показник в травні 2023 року знизився на 0,1 пункту в порівнянні з квітнем та становить 28,8.

В травні ми спостерігали наступну тенденцію: ті ТЦ, що традиційно мають найкращі показники відвідуваності, заповнюваності та ставок оренди, дещо погіршили свої показники, проте інші – навпаки – продемонстрували зростання. В результаті RWBI в цілому по ринку майже не змінився.

Як змінювався показник Індексу протягом року, дивіться в матеріалі.

ТРЦ Nikolsky отримав нагороду престижної європейської премії CEEQA

Харківський ТРЦ девелоперської компанії Budhouse Group відзначили у номінації "За стійкість" на престижній європейській премії у сфері нерухомості Central & Eastern European Real Estate Quality Awards.

Урочиста церемонія нагородження пройшла 14 червня, у Варшаві, на гала-концерті CEEQA Gala 2023 після фінального раунду суддівства, який завершився напередодні.

Цього року у список номінантів CEEQA потрапив ще один проєкт Budhouse Group - житловий комплекс у Києві Linden Luxury Residences.

Philip Morris інвестує понад 30 млн доларів у нову фабрику на Львівщині

Тютюновий гігант Philip Morris International анонсував запуск нового виробництва у Львівській області. Інвестувати в фабрику планують понад 30 млн доларів.

Підготовчі роботи почнуться вже у липні цього року, а запуск підприємства очікується у 1 кварталі 2024 року.

На новій фабриці працюватиме понад 250 людей, переважно вони будуть задіяні на виробництві. Передусім працевлаштування буде запропоновано працівникам харківського підприємства Philip Morris. Детальніше про діяльність концерну в Україні, читайте в матеріалі.

JYSK відкрив два магазини в Коломиї та Дніпрі

22 червня скандинавська мережа JYSK відкрила одразу два магазини – новий магазин у Коломиї, в ТРЦ "ПРУТ", і оновлену точку у Дніпрі, ТК "НАША ПРАВДА". Тепер мережа налічує 87 магазинів в Україні, що перевищує довоєнну кількість.

Обидва магазини побудовані відповідно до сучасної концепції JYSK 3.0, із новим освітленням та просторим дизайном, зональним розміщенням товарних категорій для більш комфортних покупок.

Якими є дві нових точки мережі і які амбіції JYSK має в Україні, читайте в матеріалі.

66% керівників будівельних компаній налаштовані оптимістично

За даними глобального дослідження KPMG 2023 Global Construction Survey будівельної галузі у світі, настрої у гравців ринку переважно оптимістичні.

Так на запитання про розвиток галузі відповіли 66% респондентів, при цьому 78% вважають, що інфраструктурні рушії матимуть позитивний вплив.

Читайте також: Половина українських компаній повернулась до роботи у звичному режимі – опитування

Але світова будівельна галузь все ще продовжує стикатись із нестабільністю, наприклад, постійними порушеннями логістичних ланцюгів та зростанням інфляції.

Детальніше про кадрові питання, розвиток штучного інтелекту та майбутнє галузі, читайте в матеріалі.