Бренд “Авіація Галичини” хоче купити для ЗСУ штурмовий літак за 32 млн грн

Український модний бренд “Авіація Галичини” хоче придбати для ЗСУ легкий штурмовий літак L-39ZA/ART. Для цього бренд запустив збір, мета - 32 млн грн.

За словами засновника компанії Юрко Назарука, підходящий літак вони обирали з військовими пілотами майже рік. Тепер модель обрана, усі процедури узгоджені, а документація оформлена.

L-39ZA/ART — це легкий штурмовик, оснащений підвісами для озброєння західного типу та 23-міліметровою гарматою.

Ми розуміємо, що цей літак одномоментно не змінить хід війни, але він стане першим кроком до переходу на західний тип авіаційної техніки, — зазначають у “Авіації Галичини”.

Наразі вдалося зібрати вже 18,5 млн грн. Підтримати ініціативу можна задонативши, або придбавши спеціальну футболку бренду (50% вартості підуть на літак).

Чому саме цей літак?

На цій моделі вміють літати усі українські пілоти штурмової авіації, літак має українські двигуни, отже ми вже маємо спеціалістів та технічні можливості для його ремонту та обслуговування.

Читайте також: У Лондоні відбувся український благодійний маркет UA HOME – збирали гроші на протезування

Також на L-39ZA/ART можна встановлювати озброєння західного типу і використовувати як частину ППО. Літак є ефективним для збиття ворожих БПЛА і має систему навігації та управління вогнем більш наближену до стандартів НАТО.

Тому штурмовик може використовуватись як навчальний для переходу на літаки класу F-16.