Відмова від Milka та Oreo розширюється: як шведські та фінські компанії ставляться до бойкоту Mondelez

У Швеції бойкот компанії Mondelez International розширюється, а от фінські торгові мережі не готові йти на обмеження проти американського виробника.

Місцеві журналісти опитали фінських ритейлерів Kesko, Lidl і S-ryhmä. Представники мереж пояснили, що не бойкотують продукти Mondelez, оскільки ті вироблені не в рф.

У той же час до бойкоту у Швеції приєднався меблевий гігант IKEA, найбільші парки розваг Gröna Lund і Kolmården, а також судноплавна компанія компанія Stena Line.

Найдалі пішло шведське місто Гетеборг, там оголосили, що перестануть купувати у компанії каву, плавлений сир і какао.

Попередження у магазинах

У шведських магазинах покупці бачать на полицях застереження із таким текстом: "Mondelez, якій належить Marabou, використовує свої податки для підтримки російської військової страти та агресивної війни проти України. Ось чому ми вилучили їхню продукцію з продажу".

| 1

Нагадаємо, що у травні 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції внесло Mondelez International у перелік міжнародних спонсорів війни. Саме продовження роботи в росії під час повномасштабної війни спонукало скандинавські країни бойкотувати продукціїю компанії.

Читайте також: Amazon, Starbucks, PepsiCo та інші світові компанії обіцяли дати роботу українським біженцям

Mondelez International є власником брендів Milka, Toblerone, Oreo, Philadelphia та десятків інших.

Після цього Mondelez заявив, що хоче відокремити бізнес в росії до кінця року, але подробиць щодо цього рішення поки немає.

Yle