Philip Morris інвестує понад 30 млн доларів у нову фабрику на Львівщині

Тютюновий концерн Philip Morris International анонсував запуск нового виробництва у Львівській області. Інвестувати в фабрику планують понад 30 млн доларів.

У компанії зазначають, що підготовчі роботи почнуться вже у липні цього року, а запуск підприємства очікується у 1 кварталі 2024 року.

На новій фабриці на Львівщині працюватиме понад 250 людей, переважно вони будуть задіяні на виробництві. Передусім працевлаштування буде запропоновано працівникам харківського підприємства Philip Morris.

Ми з гордістю повідомляємо про цю нову інвестицію в Україну. Наше нове підприємство забезпечить надійне постачання продукції та можливості працевлаштування для українців. Але це більше, ніж лише інвестиція в інфраструктуру та розширення можливостей нашої компанії. Це демонстрація нашої відданості Україні та її народу. Ця інвестиція є потужним сигналом для інших міжнародних інвесторів —впевненості в економіці України, українському народові та майбутньому України, - сказав президент європейського регіону Philip Morris International Массімо Андоліна.

Фабрика Philip Morris на Харківщині

Фабрика у Харківській області була експортним хабом для понад 20 країн світу, зокрема Японії та Єгипту, але зупинилась на початку повномасштабної війни.

Наразі повертати працівників на підприємство небезпечно, тому тютюновий гігант і хоче запустити альтернативне виробництво. Цим компанія також хоче підтвердити свою відданість Україні.

Читайте також: Тютюновий гігант Philip Morris може ніколи не вийти з ринку рф

Через тимчасову зупинку підприємства Philip Morris навіть довелось підписати угоду про виробництво на потужностях компанії-конкурента у Києві. Тому компанія хоче якнайшвидше відновити виробництво на власних потужностях.