На Житньому ринку пройде гастрономічний поп-ап “Кий, ШЕФ, Хорив” від Євгена Клопотенка

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко проведе гастрономічний поп-ап "Кий, ШЕФ, Хорив" на Житньому ринку в Києві.

Захід триватиме два дні, 8-9 липня з 12:00 до 20:00.

За словами організатора, поп-ап стане початком відродження Житнього ринку. На гастрономічному заході збереться команда фермерів, які “закохуватимуть” в українські продукти, а також кухарів та крафтових виробників.

Все це — щоб відновити ринок та дати йому нове життя. Місія цього дійства благодійна, тому зібрані кошти підуть на відродження культового київського місця та на підтримку ЗСУ у Фонд Сергія Притули. Конкретний проєкт по ринку, на який підуть кошти, ми оголосимо трішки пізніше. Мейк Житній грейт егейн, - написав Клопотенко.

Для відвідування поп-ап "Кий, ШЕФ, Хорив" потрібно купити один з типів квитка:

screenshot 2 | 1

Реконструкція Житнього ринку

Раніше ми розповідали, що на другому поверсі легендарного столичного ринку можуть з’явитися фуд-корти, концертний майданчик, дитяча кімната та зона майстер-класів.

За словами генерального директора Житнього ринку Євгена Шевченко, власник об’єкту не може змінитися, ним була, є і буде територіальна громада, тобто місто.

Читайте також: В Одесі біля торгових центрів та ринків заборонили стихійну торгівлю рибою

Тому на першому поверсі залишаться маркети сільськогосподарських продуктів, це принципова позиція. А от другий поверх хочуть змінити, наповнити сенсами та подіями, “зробити його цікавим для великої кількості людей, дати поштовх для розвитку”.

З Євгеном Клопотенко керівництво ринку співпрацює вже давно, разом з ним планують проводити фестивалі традиційних українських страв у виконанні сучасних шеф-кухарів.

Facebook