В Одесі біля торгових центрів та ринків заборонили стихійну торгівлю рибою

В Одесі заборонили населенню реалізацію стихійної торгівлі рибою та морепродуктами невстановленого місця вилову поблизу ринків, торговельних центрів тощо.

Про це повідомляє міська влада. Зазначається, що відповідне рішення ухвалили на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Виконавчого комітету Одеської міської ради 17 червня.

Також інформуємо керівників підприємств та установ, що проводять свою діяльність на території міста Одеси, незалежно від форм власності щодо заборони (обмеження) продажу риби та морепродуктів невстановленого місця вилову, - йдеться у повідомленні.

photo 2023 06 18 09 17 50 | 1

Причини заборони

Це не єдине нове правило для мешканців області, перед цим в Одесі заборонили купатися на усіх міських пляжах. Їх визнали непридатними для купання в зв’язку з суттєвим погіршенням стану води у відкритих водоймах (море, лиман) і реальною небезпекою для здоров’я населення.

Після підриву росіянами Каховської ГЕС утворилась справжня екологічна катастрофа. Було затоплено десятки населених пунктів, загинули люди і багато свійських та диких тварин.

Читайте також: COMFY передав три фури з технікою для постраждалих жителів Херсонщини

Бруд, небезпечні хімічні речовини, уламки зруйнованих будинків та трупи тварин потрапили у Дніпро, який впадає у Чорне море. Звідки сміття досягло одеського берегу і не тільки. На пляжі у окупованій Ялті на берег викинуло мертвих кабанів, а вода стала брудною та мутною. На Дніпропетровщині фіксують масовий мор риби, тож вживати будь-яку рибу, виловлену на Чорноморському узбережжі чи купатися там - небезпечно.

image 2023 06 19 10 54 15 | 2

Одеса. Офіційно