COMFY передав три фури з технікою для постраждалих жителів Херсонщини

Український техноритейлер COMFY долучився до допомоги жителям Херсонщини, які постраждали від підриву окупантами Каховської ГЕС.

Компанія передала Херсонській обласній військовій адміністрації три вантажівки з побутовою технікою для облаштування тимчасового житла для людей, які були змушені покинути свої домівки на затоплених територіях.

Від перших днів трагедії ми були на зв’язку з Херсонською ОВА, аби визначити, яку саме допомогу ми можемо надати найбільш ефективно. Як компанія намберван по домашнім гаджетам ми бачили свою роль у забезпеченні хоча б мінімального комфорту для людей, які втратили свій дім внаслідок чергової холоднокровної атаки ворога. Тому ми зібрали три повні вантажівки з холодильниками, пралками, мікрохвильовками, чайниками та генераторами й вирушили в Херсон, щоб забезпечити гідні умови сміливим людям в їхніх тимчасових домівках, поки разом з ними чекаємо на спад води та перемогу, — сказав СЕО COMFY Ігор Хижняк.

У кожному зі 100 комплектів від COMFY міститься: холодильник, пральна машина, НВЧ-піч та чайник. Загальна вартість переданої допомоги становить 3 млн гривень.

03 herson vyvantazhennya tehniky 0112 blur scaled 1 | 1
05-Олександр-Прокудін-та-Ігор-Хижняк-0073-2048x1366

Допомога Херсонській області

6 червня, російська армія підірвали греблю Каховської ГЕС на тимчасово окупованій частині Херсонської області.

Це спричинило справжній екоцид та найбільшу техногенну катастрофу за останні десятиріччя. Від повені постраждали десятки населених пунктів регіону, евакуйовано тисячі людей, вже є інформація про загиблих. Ситуація на лівому березі, який контролюється загарбниками, набагато гірше, оскільки окупанти не проводять евакуації та не допомагають мирним мешканцям жодним чином.

Катастрофа на Каховській ГЕС об’єднала усіх українців, зокрема відповідальний бізнес, активну участь у зборі гуманітарної та фінансової допомоги взяли і ритейлери.

Український техноритейлер "Фокстрот" долучився до ініціативи фандрейзингової платформи UNITED24, підтримавши збір "Допоможемо рятівникам" для екстрених служб України та задонатив 1 млн грн. Також компанія ініціювала збір на допомогу тваринам, яких врятували волонтери.

Читайте також: ТРЦ Gulliver долучився до кампанії з популяризації донорства крові “Розквітай”

Про збір коштів для постраждалих оголосила також мережа ЕКО МАРКЕТ, ритейлер пропонує долучитися до нього своїм покупцям. Для цього на касі необхідно додати у свій чек будь-яку суму, кратну 5.

Мережа будівельних гіпермаркетів "Епіцентр" надає гуманітарну допомогу у вигляді необхідних для ліквідації наслідків повені речей, а саме: 10 надувних човнів, значну партію рятувальних жилетів, тощо.