Без Zewa, Libero та Libresse: з рф вийшов виробник засобів гігієни Essity

Шведська компанія Essity повністю зупиняє діяльність в рф та продає місцевий бізнес. Вона виробляє засоби особистої гігієни під різними брендами, зокрема Zewa, Libresse та Libero.

У своєї заяві Essity зазначають, що діяльність компанії у країні-агресорці буде повністю завершена протягом другого кварталу 2023 року. Також відомо, що угоду з покупцем вже підписано і схвалено російською владою.

Очікується, що операцію буде завершено у другому кварталі 2023 року. Essity розпочала роботу з виходу з російського ринку в квітні 2022 року, і в 2022 році було здійснено знецінення активів компанії в росії приблизно на 1,7 млрд шведських крон, - йдеться у заяві.

Про Essity

За минулий рік частка продажів компанії в рф становила близько 2% від загального обсягу чистих продажів Групи.

Про вплив виходу з рф на загальний дохід компанії буде повідомлено вже по завершенню продажу, але не очікується, що він матиме суттєвий фінансовий вплив.

Essity є провідною компанією у галузі гігєни та здоров’я і веде діяльність у понад 150 країнах світу.

Читайте також: На росії колишні магазини Michael Kors перейменували в “МультиК”

Найпопулярнішими брендами корпорації є TENA, Tork, Actimove, JOBST, Knix, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Modibodi, Nosotras, Saba, Tempo, TOM Organic, Vinda та Zewa.

В Essity працює близько 48 тисяч співробітників. Чистий обсяг продажів у 2022 році становив приблизно 156 млрд шведських крон (15 млрд євро).

Essity