Власник Vans та The North Face закрив магазини в рф і перейшов на оптові поставки

Американський виробник одягу і взуття VF Corporation, який володіє брендами Vans, The North Face та іншими, вирішив закрити магазини в росії і перевести місцевий підрозділ на оптові поставки.

Про це свідчить звітність російської структури VF Corporation ТОВ "ВФ Сі-Ай-Ес".

Згідно з нею, останні точки Vans в росії закрили навесні цього року, але на прямі запити журналістів у "ВФ Сі-Ай-Ес" не відповідають.

VF Corporation вирішила сама розвивати в росії роздрібну мережу магазинів під маркою Vans 2020 року, викупивши магазини, що працюють під цим брендом, у свого франчайзі A3 Retail Group. За даними компанії, на кінець 2022 року в Москві та Санкт-Петербурзі працювало 12 магазинів Vans, - зазначають місцеві видання.

VF Corporation в рф

Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну компанія призупинила роботу роздрібних магазинів, оптові поставки та онлайн-продажі в країні-агресорці.

За підсумком минулого року виручка компанія знизилась на понад 50% у річному вимірі і склала 1,36 млрд руб.

Чистий збиток сягнув 306,97 млн рублів, тоді як у довоєнному 2021-му ритейлер отримав прибуток у 420 млн рублів.

Читайте також: Inditex збільшив прибуток на 54% за перший квартал 2023 року

З даних Росакредитації випливає, що у квітні 2023 “ВФ Сі-Ай-Ес” одержала першу декларацію відповідності на жіночий і чоловічий одяг під ТМ The North Face, Vans, Napapijri, Dickies, Disney і Timberland. Ці торгові марки не підпадають під санкції Євросоюзу, які забороняють поставки в країну-агресорку одягу, дорожче 300 євро за одиницю товару.

Постачальником є швейцарська VF International SAGL, виробничі майданчики розташовані у Японії, Китаї, Бангладеш, Малайзії, В'єтнамі та країнах ЄС.

ЕП