Акції Apple впали після представлення AR гарнітури за 3,5 тис. доларів

Американська компанія Apple на своїй щорічній конференції представила гарнітуру з доповненою реальністю (AR) - Vision Pro. Продукт є найбільш амбітною розробкою корпорації на сьогоднішній день.

На початку щорічної Світової конференції розробників, акції компанії зросли на 2,2%, але продовжувалось це не довго. Ціна однієї гарнітури від Apple - 3499 доларів, така цифра відштовхнула інвесторів і акції виробника iPhone впали на 0,8% у понеділок, 5 червня.

Зазначається, що Vision Pro можна буде придбати не раніше "початку наступного року" і це теж не сподобалось інвесторам.

Разом із Vision Pro компанія представила свою нову операційну систему visionOS і багато нових додатків, які будуть доступні на ній та у Vision Pro при запуску.

image 2023 06 06 16 38 14 | 1

Особливості Vision Pro

Гарнітура дещо схожа на лижні окуляри. Перед очима користувача тонована передня панель, вона діє як лінза і приховує вентилятор, який проганяє повітря через гарнітуру для охолодження електроніки всередині.

На задній панелі є змінний ремінець та диск для регулювання щільності прилягання гаджету. На відміну від інших AR-гарнітур, у Vision Pro не вбудований акумулятор. З ним прилад з’єднує провід, що йде позаду. Батарея здатна забезпечити до двох годин роботи.

Гарнітура має два дисплеї - по одному на кожне око із 23 млн пікселів на кожному. Всі датчики Vision Pro підключені нового чипа Apple - R1. Він призначений для “усунення затримок” та швидкої потокової передачі зображень на дисплей.

image 2023 06 06 16 52 03 | 2

Гарнітура працює на програмному забезпеченні visionOS, яке Apple описує як "першу ОС, розроблену для базових просторових обчислень". Після запуску пристрою, ОС буде включати програми, зокрема Unity від Adobe (Lightroom), Microsoft (Office) та програми інших великих розробників.

За даними Apple, окрім додатків більше 100 ігор Apple Arcade будуть доступні для гри на VisionOS "в перший день".

TechCrunch