Ольга Шевченко, виконавча директорка EVA, увійшла до ТОП-10 менеджерів воєнної доби

Виконавча директорка лінії магазинів EVA Ольга Шевченко потрапила до рейтингу найбільш успішних українських менеджерів воєнної доби.

Про це УРТЦ повідомили у прес-службі компанії.

Рейтинг сформовано та оприлюднено виданням "Ділова столиця", до нього були включені керівники бізнесів зі сфер девелопменту, медицини, ІТ, телекомунікацій, виробництва, ритейлу тощо.

Видання зазначає, що фіналістів визначали "з огляду на їхні управлінські компетенції, знання своєї справи і галузі, освіту, досвід, авторитет в колективі і фінансові результати очолюваної компанії".

Також редакція зробила акцент на вмінні керівників утримувати свої бренди на ринку під час війни, знаходити антикризові рішення, зберігати робочі місця та дбати про працівників.

Портфоліо Ольги Шевченко

Керівниця має стаж управління понад 20 років і працює у мережі EVA з самого її заснування у 2002 році. З 2010 року Шевченко обіймає посаду виконавчого директора.

Має чимало успішного досвіду управління в кризових ситуаціях. Зокрема, компанія ТОВ "РУШ", що керує лінією магазинів, змогла наростити прибуток навіть у скрутний 2020 рік, за часів карантину.

Попри зниження попиту, що пояснюється міграцією та падінням доходів населення, EVA вдалося майже на чверть збільшити середній чек. У той же час зниження товарообігу склало лише 7% порівняно з 2021 роком.

Після повномасштабного вторгнення компанія змогла оптимізувати логістичні процеси, відновити зруйновані ланцюжки постачання і забезпечити стабільні поставки товарів до торгових точок. Зараз Лінія магазинів EVA активно вдосконалює бізнес-процеси, розвиває напрям електронної комерції. У планах на поточний рік — запуск нового мобільного додатку, відкриття 50 нових магазинів по всій Україні, розбудова та модернізація складів, відкриття хабу e-commerce на базі розподільчого центру у Дніпрі, — зазначається у профайлі Ольги Шевченко на сайті "Ділова столиця".

Читайте також: До 80 нових найменувань: EVA розширює асортимент власних торгових марок

Крім очільниці EVA, у рейтинг найбільш успішних українських менеджерів воєнної доби потрапив ще один представник ритейлу - голова Ради директорів, генеральний директор корпорації "АТБ" Борис Марков.