Philip Morris анонсував запуск нової фабрики в Україні замість тимчасово зупиненої

Американський тютюновий гігант Philip Morris планує запустити в Україні альтернативне виробництво, на заміну зупиненій фабриці у Харківській області.

Про це розповів президент європейського регіону Philip Morris International Массімо Андоліна.

Ми активно шукаємо ці альтернативи. І я сподіваюся, що ми зможемо скоро оголосити про інвестиції в запуск альтернативних виробничих потужностей, поки ми не маємо змоги повернутися до Харківщини, – сказав Массімо Андоліна.

Тютюновий концерн деякий час постачав продукцію в Україну з восьми своїх заводів за кордоном. Згодом Philip Morris підписав угоду про виробництво на потужностях компанії-конкурента у Києві.

Нагадаємо, що підприємство на Харківщині було зупинене одразу після початку повномасштабного вторгнення, а всі працівники евакуйовані.

Інвестиції в Україну

Компанія працює на українському ринку понад 20 років і на її місцевих підприємствах до повномасштабної війни працювало близько 1300 осіб.

Фабрика у Харківській області була експортним хабом для понад 20 країн світу, зокрема Японії та Єгипту.

Але наразі повертати працівників на неї небезпечно, саме тому Philip Morris хоче запустити власне альтернативне виробництво. Також компанія хоче підтвердити свою відданість Україні таким кроком.

Читайте також: ЄС готує механізм для легкого виходу європейських компаній з рф

Тому що ми хочемо дати сигнал щодо нашої відданості Україні і про те, що навіть під час війни ми готові інвестувати в Україну, – наголосив представник Philip Morris.

Андоліна сподівається, що скоро компанія зможе оголосити про інвестиції в запуск альтернативних виробничих потужностей.

"Інтерфакс-Україна"