Томаш Фіала, Dragon Capital: про збитки компанії від вторгнення рф

Очільник інвестиційної компанії Dragon Capital Томаш Фіала розповів про збитки від російського вторгнення.

В компанії оцінили втрати через повномасштабну війну у 50%.

"Я в голові собі рахував на початку війни, зрозуміло, це все собі так рахував, мінус 90%. За рахунок того, що нам знищили деякі активи, тобто в Київській області, коли російські війська зайшли в Бучу, в Гостомель на стоянку, де у нас були виробничі або складські приміщення, то ми там фізично цих активів більше не маємо", — зазначив Томаш Фіала.

Крім цього очільник Dragon Capital зазначив, що активи компанії, які не були фізично знищені продовжують роботу, але не на 100%.

"Воно працює не на 100% від довоєнного рівня, але більш-менш, у будь-якому випадку краще, ніж на 50-60% від довоєнних. Можна вважати, що якось втратили, скажімо, 50%", — резюмував Фіала.

Перспективи відновлення

Голова інвесткомпанії наголосив, що збитки Dragon Capital становлять сотні мільйонів доларів. На його думку, відновитися компанія зможе у наступні п’ять років.

Томаш Фіала підтвердив, що Dragon Capital буде судитися з рф, вимагатиме відшкодування збитків і нічого не пробачить агресору.

Читайте також: Віктор Мольченко, SPAR, “Наш Край”: про логістику, збитки та плани на Крим і Донбас

Компанія вже мала втрати у тимчасово окупованому Криму і звернулась з цим питанням до Європейського суду з прав людини.

Рішення очікують вже шість років, тож якщо після завершення війни не буде розроблено нової процедури (передача Україні конфіскованих активів рф), то чекати відшкодування збитків доведеться довго. Але у будь-кому випадку компанія налаштована йти до кінця.

NV