Французкий спортивний ритейлер Decathlon продає п’ять магазинів в рф

Французька мережа магазинів спорттоварів Decathlon знайшла покупця на частину своїх магазинів у росії.

Хто викупить їх - поки невідомо, але компанія вже отримала схвалення урядової комісії рф з контролю за здійсненням іноземних інвестицій на продаж кількох точок.

Decathlon продасть п’ять об’єктів у різних регіонах росії, повідомляє знайоме із ситуацією джерело. Воно також зазначає, що ці магазини не вважаються стратегічними для Decathlon і судячи зі всього, були менш прибутковими, порівняно з іншими торговими точками.

*Довідка. Decathlon - французька компанія, яка спеціалізується на розробці, виробництві і торгівлі спортивними товарами. Ритейлер присутній у понад 40 країнах світу.

Decathlon в рф

При цьому ритейлер паралельно розширює свій пул нерухомості в країні-агресорці. За минулий рік мережа придбала два майданчики у великих російських містах, хоча на той момент вже припинила постачання товарів в рф і зупинила роботу магазинів.

Водночас мережа нарощує присутність у великих областях, наприклад, торік ритейлер завершив операцію і купив два майданчики. На ці магазини комісія також видавала дозвіл, - додав співрозмовник.

Читайте також: Auchan, Leroy Merlin та інші: НАЗК внесло у список спонсорів війни вже 25 компаній

Нагадаємо, що французька мережа спортивних магазинів Decathlon з 27 червня 2022 року призупинила діяльність в рф, закрила усі фізичні магазини та онлайн-майданчик.

Пізніше компанія заявила, що продає свої російські активи, але досі продовжує підтримувати 2500 працівників у країні-агресорці.

ЕП