Українська рестораторка відкрила поп-ап заклад одеської кухні у Ніцці

Одестика Ірина Ангелова, яка понад 30 років розвивала ресторанний бізнес в України разом з донькою переїхала до Європи і відкрила поп-ап ресторан у одному з закладів Ніцци.

В Україні жінка разом з родиною розвивала кафе “У Ангелових”, яке було досить популярним до вторгнення. Після початку повномасштабної війни в ньому почали готувати не для гостей, а для армії.

40 днів в режимі нон-стоп, аж поки у нас не закінчилися останні ресурси. Почали накопичуватися борги. Ані оренду за цей час, ані комуналку нам не "пробачили" і не зменшили. Тож нам довелося закрити заклад, - розповідає Ірина Ангелова.

Після цього було ухвалене рішення виїжджати з міста, де ставало небезпечно. Ірина з донькою об’їздили безліч європейських країн, а у італійському регіоні Емілія-Романья провели 5 гастрономічних подій.

Далі переїхали до Франції і донька рестораторки Юлія влаштувалась на роботу в місцевий мішленівський ресторан. Роботу довелось покинути через відсутність офіційного дозволу на роботу.

На вирішення цих проблем пішло ще півроку, за цей час мама з донькою потоваришували з подружжям рестораторів у Ніцці, для яких почали готувати десерти.

Згодом виникла ідея українського поп-ап ресторану.

Відкриття ресторану

Нам було дуже непросто. Хтось нас підтримував, а хтось відверто не вірив. Скільки разів нам казали, що це нікому не потрібно. Що у Франції, де такі чудові власні брасері та патісері, ніхто не буде їсти десерти від Юлії. Що нікому тут не цікава і не зрозуміла українська кухня. І все таке, - розповідає жінка.

Але виявилось, що на українські солодощі є неабиякий попит. А коли українки влаштували одеську вечерю з борщем, форшмаком, качкою з яблуками та іншими рідними стравами, її відвідала дуже велика кількість людей.

image 2023 05 03 10 58 52 | 1

Після цього виникла ідея відкрити у закладі Ceviche&Co поп-ап ресторан "У Ангелових", де щовихідних готувати страви в одеському стилі.

Читайте також: На найстаршому ринку Відня відкрилась перша українська кулінарія Oma Gourmet

На першу вечерю ми зібрали повну залу. З нашим меню виторг закладу відразу зріс в декілька разів. Людям дуже подобається така їжа, а ми щоразу намагаємося вигадати щось ще цікавіше: такий французько-одеський фьюжн.

Родина спробує взяти все можливе від формату поп-ап. За словами Ангелової, дуже цікаво спостерігати, як українська одеська кухня набуває популярності у Франції.

БЖ