Інвестор подав до суду на Adidas через співпрацю з репером Каньє Вестом

На компанію Adidas подав в суд один з її інвесторів. Компанія Yeezy стверджує, що німецький бренд знав про некоректну поведінку Каньє Веста, зокрема його антисемітські висловлювання, задовго до розірвання партнерства.

У Adidas ці звинувачення Yeezy відкидають і називають їх абсолютно безпідставними. У компанії також додали, що “вживатимуть всіх необхідних заходів, щоб активно захищатися від них".

Сам репер не є стороною у цьому судовому процесі, хоча він і розпочався через його висловлювання.

Що сталося?

У жовтні минулого року бренд спортивного одягу та взуття Adidas розірвав співпрацю з музикантом та дизайнером Каньє Вестом через його антисемітські висловлювання.

Adidas не терпить антисемітизму та будь-яких інших проявів мови ненависті, - заявили тоді в компанії.

До цього Вест брав участь у створенні кросівок під брендом Yeezy і через цей інцидент Adidas може втратити до 700 мільйонів євро і залишитися із непроданими речами на сотні мільйонів євро.

Читайте також: Акції “американської IKEA” обвалились на понад 50% через заяву про банкрутство

Нещодавні коментарі та дії Yeezy були неприйнятними, ненависницькими та небезпечними, і вони порушують цінності компанії - різноманітність та інклюзивність, взаємоповагу та справедливість, - додали в Adidas.

Тепер у Yeezy стверджують, що в Adidas знали про поведінку Каньє Веста ще до розриву співпраці, зокрема обговорювали це з колишнім виконавчим директором Каспером Рорстедом.

BBC