“Чутливий контент”: Україна представила свій стенд на книжковому ярмарку у Лейпцигу

У німецькому Лейпцигу почав роботу щорічний книжковий ярмарок на якому відбулося урочисте відкриття українського стенда під гаслом "Sensitive Content" ("Чутливий контент").

Основною темою стенду є проєкт Дарії Білої та Софії Гупаловської, який вперше був представлений на Лондонському книжковому ярмарку, а саме - експозиція "Зруйнована бібліотека" з меблями закладів, пошкоджених внаслідок обстрілів.

Як повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики, в заході взяли участь:

  • директор ярмарку Олівер Цілле;
  • заступниця директора Українського інституту книги Олена Одинока;
  • директор Goethe-Institut в Україні Фабіан Мюльтале;
  • директор "Мистецького арсеналу" Олеся Островська-Люта;
  • радник-посланник Посольства України в Німеччині Максим Ємельянов;
  • інші посадовці.

Програму заходів від України відкрила дискусія про найкращий книжковий дизайн. Також відбулось обговорення військової фотографії з кінорежисеркою Оксаною Карпович.

Крім цього, в рамках українського стенду поговорили про деколонізацію та звільнення з тіні імперії з перекладачкою Катериною Ботановою, поетом, перекладачем та філософом Овідіу Тішінделяну та Олесею Островською-Лютою.

1682619648 848 | 1

Читайте також: Українська мережа Gorgany відкрила перший туристичний магазин у Румунії

Зазначається, що національний стенд з власною програмою заходів вдалося представити на ярмарку завдяки зусиллям організаторів самого заходу, уповноваженої федерального уряду з питань культури та ЗМІ, Neustart Kultur, Українського інституту книги, Goethe-Institut в Україні, Міністерства культури та інформаційної політики України, посольства України у ФРН, Українського інституту, Книжкового Арсеналу, видавництва Meridian Czernowitz та інших.

*Довідка. Книжковий ярмарок у Лейпцигу є найважливішою весняною подією у книжковій сфері та медіаіндустрії. Він об’єднує читачів, авторів, видавців та медіакомпанії з усього світу. У 2023 році він проходить з 27 по 30 квітня.

МКІП