Leroy Merlin продає всі складські приміщення в росії

Французький будівельний ритейлер Leroy Merlin вирішив продати усі свої складські приміщення в росії.

За даними джерел, йдеться про два величезні логістичні парки - близько 130 тис. кв. м у "Південній брамі" у Домодєдово та 140 тис. кв. м у комплексі "Білий Раст" в Московської області.

Потенційними покупцями активів є дві компанії - Central Properties та"Венталл-Девелопмент".

Гроші з продажу складів потрібні Leroy Merlin для подальшого розвитку мережі в росії, оскільки французький офіс відмовився виділяти фінансування на ці цілі, заявив заступник директора з ключових клієнтів Union Brokers Степан Щедров.

Leroy Merlin в рф

У березні 2022 року керівництво російського офісу ритейлера заявила партнера, що не лише не планує згортати бізнес в рф, а навпаки, працює над розширенням асортименту.

Український офіс закликав французького гіганта вийти з країни-агресорки, але ці прохання ігнорувались. Згодом український підрозділ було відрізано від загальних корпоративних засобів зв’язку.

Через це, а також низку інших кроків Leroy Merlin, Національне агентство з питань запобігання корупції включило мережу в перелік міжнародних спонсорів війни.

Читайте також: Міжнародні бренди зіткнулись з проблемою контрабанди елітного алкоголю в рф

Через рік після першої заяви, у березні 2023-го, ритейлер заявив, що передає російську частину бізнесу в управління локальному топменеджменту. Наразі угода на стадії розгляду місцевими регуляторами.

Leroy Merlin має дуже розвинену мережу магазинів в росії, нараховує 120 гіпермаркетів у понад 60 містах, які становлять близько 18% продажів усієї групи. А в Україні ритейлер не зміг повторити такий успіх, програвши конкуренцію “Епіцентру”.

Комерсант