EVA та Varus: мережі Шостака і Кіптика отримали понад 30 млрд грн сукупного доходу

Компанії Руслана Шостака та Валерія Кіптика у 2022 році отримали сумарний дохід у розмірі 30,27 млрд грн і потрапили до рейтингу “Бізнес Цензор” із 200 найбільших компаній України.

Йдеться про ТОВ "Руш" (мережа магазинів EVA) та ТОВ "Омега" (мережа супермаркетів Varus), обома цими компаніями спільно володіють вищезазначені бізнесмени.

ТОВ “Руш” посіло 68 місце в переліку із доходу 15,69 млрд грн, а ТОВ "Омега з доходом 14,58 млрд грн на 70 місці.

Разом дохід ритейлерів становить понад 30 млрд грн, що піднімає бізнес на 35 рядків вгору.

До війни в нашій групі компаній було 35 тис. співробітників і товарообіг близько 2 млрд. дол на рік. Наразі понад 27 000 співробітників і товарообіг за результатами 2022 року 1,3 млрд. дол. Я вважаю, що з урахуванням війни ми маємо непогані показники. Товарообіг у гривні за результатами 2022 року можна порівняти з показниками 2021 року, - казав у одному з інтерв’ю Руслан Шостак.

Результати роботи

Раніше у мережі EVA розповіли, що за перший квартал 2023 року вдалося відкрити 11 нових торгових точок та відновити роботу 12 зачинених об’єктів, зокрема у Херсоні, Харкові, Харківській та Донецькій області.

У січні компанія відкрила нову точку у Львові, а от відновила роботу одразу чотирьох зачинених магазинів. У лютому відчинилось чотири нових магазина, а відновлено роботу було у п’яти точках.

Читайте також: EVA тестує власну службу доставки у Києві

В березні нових магазинів було більше, ніж відновлених, а повторно відкрились магазини у Харкові, Балаклії та Слов’янську.

Наразі мережа налічує 996 працюючих магазинів в усіх регіонах, окрім Луганщини та Криму, де було тимчасово зупинено роботу через окупацію. Детальніше про плани ритейлера на цей рік, читайте в нашому матеріалі.

Бізнес Цензор