Amazon представив сервіс Bedrock на основі штучного інтелекту

Американська корпорація Amazon створила і презентувала власний сервіс на основі штучного інтелекту. Він отримав назву Bedrock.

Його можна використовувати для генерації текстової інформації, ШІ має доступ до мовної моделі Titan, мовних моделей стартапів AI21 та Anthropics, а також до моделі від Stability AI.

За допомогою Bedrock можна буде генерувати тексти для листів, записів у блогах, тощо. За словами розробників, Titan дає точні та правильні відповіді і може стати заміною для подібних нейромереж,які мають з цим проблеми.

Крім цього, користувачі зможуть персоніфікувати модель під власні потреби за допомогою внесення своїх даних.

Користування буде не безкоштовним, зараз сервіс працює лише у форматі обмеженого попереднього перегляду. Але охочі вже сьогодні можуть додати себе до списку очікування.

Скорочення в Amazon

Раніше ми розповідали, що інтернет-маркетплейс найближчим часом звільнить ще 9 тисяч співробітників на додачу до попередніх скорочень.

Остання хвиля звільнень торкнеться передусім підрозділів хмарних обчислень, реклами, кадрів та Twitch.

Гендиректор компанії Енді Джассі у своїй записці для персоналу зазначає, що скорочення пройдуть на додачу до оголошених раніше звільнень, які почались ще в листопаді минулого року.

Читайте також: Amazon закриває одразу чверть своїх магазинів без кас

У попередньому раунді скорочень Amazon звільнив понад 18 тисяч працівників, перш за все, він торкнувся співробітників відділів роздрібної торгівлі, пристроїв, рекрутингу та управління персоналом.

Джассі розповів, що такі рішення по скороченню штату ухвалили для ще більшої оптимізації витрат. Що відбувається із американським гігантом і чому Amazon так щільно економить, читайте в нашому матеріалі.

Amazon