Xiaomi відреагував на внесення до переліку спонсорів війни – у НАЗК відповіли мемом

Китайський техногігант Xiaomi відреагував на те, що НАЗК внесло його до переліку міжнародних спонсорів війни. Свою відповідь компанія опублікувала у Twitter, оскільки досі не має офіційного представництва в Україні.

У заяві Xiaomi категорично заперечує свою причетність до спонсорування російських окупантів і наголошує, що "не підтримує жодних воєнних дій, а повністю підиримує мир у всьому світі".

Також зазначається, що таємне бажання компанії - "зробити життя людей у світі краще завдяки інноваційним технологіям". У Xiaomi впевнені, що кожен споживач має право на доступ до засобів комунікації та інформації в інтернеті.

Що відповіли у НАЗК?

У відомстві на виправдання китайського виробника відреагували мемом з путіним.

НАЗК прокоментували твіт Xiaomi картинкою, де путін дякує Xiaomi за те, що "має доступ до їхніх інструментів комунікації":

image 2023 04 17 11 53 25 | 1

Заборонити продукцію техногіганта в Україні можуть лише після того, як таку пропозицію внесуть на розгляд РНБО уповноважені органи. НАЗК таких повноважень не має і лише інформує своїм списком про те, які компанії активно працюють в рф.

За що Xiaomi потрапив у перелік?

Раніше у агентстві розповідали, що корпорація не лише продовжила свою роботу в рф після початку повномасштабної війни, а й залишається лідером з продажів смартфонів в державі агресорці.

Перше місце компанія незмінно посідає з 2018 році, а зараз також активно розвиває мережу офлайн-магазинів Mi Store в рф.

Читайте також: НАЗК внесло китайського забудовника CSCEC до переліку спонсорів війни

У розпал війни виробник навіть збільшив поставки своєї техніки в росію майже на 40%.

За офіційною інформацією, у довоєнному 2021 році російський підрозділ Xiaomi отримав виручку на 202 млн. доларів.