Apple більше не використовує вольфрам, тантал та золото з рф

Американська корпорація Apple офіційно відмовилась від російських вольфраму, танталу та золота. У той же час Samsung досі використовує російські метали, хоча відмовився постачати до рф свою продукцію.

Згідно зі звітністю Apple у росії, корпорація відмовилась від російських вольфраму, танталу та золота на вимогу уряду США. При цьому в документі зазначається, що виробник досі отримує вольфрам із заводу у Московській області.

У Samsung від вищезазначених металів відмовлятись не поспішають, компанія отримує їх від цілого десятка російських компаній.

Натомість джерела, обізнані у ситуації, зазначають, що безпосередньо метали Apple і Samsung не постачаються. Вони йдуть через Казахстан, Індію та Китай.

Виконавчий директор Консорціуму російських розробників систем зберігання даних Олег Ізумрудов пояснює, що Apple не має власного виробництва і створює пристрої через контактних партнерів. Найбільший з них - Foxconn, далі йдуть Quanta, Compal, Flextronics і Inventec.

Після початку повномасштабної війни основними покупцями російських металів є китайські компанії.

Apple в Індії

Раніше ми розповідали, що американський техногігант за минулий фінансовий рік зібрав в Індії iPhone на понад 7 млрд доларів, потроївши виробництво.

Таке збільшення співпраці з Індією не даремне, адже Apple намагається прискорити розширення за межами Китаю.

Зараз в Індії корпорація виробляє майже 7% смартфонів, а обсяг експорту з цієї країни минулого фінансового року зріс у чотири рази.

Читайте також: НАЗК внесло Xiaomi у перелік спонсорів війни

На думку експертів, Apple спробує наступні моделі iPhone виготовляти одночасно у Індії та Китаї. Якщо це все таки станеться, то стане першим випадком в історії корпорації.

Детальніше про те, чому така співпраця є дуже важливою для Індії, читайте в матеріалі.

Forbes