McDonald’s отримав понад 2 млрд грн збитку в Україні за 2022 рік

Мережа ресторанів швидкого харчування McDonald’s в Україні (“МакДональдз Юкрейн Лтд”) отримала 2,042 млрд грн чистого збитку за підсумками 2022 року.

Це дорівнює приблизно 17,7 млн непроданих бігмаків чи 48,6 млн порцій картоплі фрі, у перерахунку. Тоді як у довоєнному 2021 році мережа отримала прибуток 1,011 млрд грн., свідчать дані Держстату.

Обороти компанії минулого року склали 30,4 млрд грн.

*Довідка. Американська компанія закрила усі ресторани в Україні після початку повномасштабної війни, з огляду на питання безпеки. Поступове відновлення роботи мережа почала лише восени 2022 року.

McDonald’s в Україні

У 2023 році мережа почала не лише відновлювати роботу закритих ресторанів, а й відкривати нові.

Наприкінці березня нова точка запрацювала у Вінниці. Її будівництво було майже закінчено перед початком повномасштабної війни. Заклад став четвертим новим рестораном в Україні після відновлення роботи McDonald’s і першим новим рестораном у цьому році. Тепер у Вінниці працює три точки мережі.

Крім цього, новий McDonald’s з’явиться у Броварах, його будівництво ще не почали. Зазначається, що для прокладання під’їзних шляхів до закладу, хочуть зрізати 13 старих каштанів, на що Виконком вже надав дозвіл підприємству “Смайл Контракшн”.

Читайте також: McDonald’s запустив доставку Bolt Food у кількох українських містах

Терміни початку та завершення будівництва наразі невідомі.

Також у компанії наголошують, що усі відкриті заклади в Україні працюють за розширеними правилами безпеки. Згідно з ними, у разі оголошення повітряної тривоги, співробітники швидко завершують всі процеси, закривають ресторан і запрошують усіх пройти в укриття цивільного захисту.

Відновлення роботи відбувається орієнтовно через годину після скасування повітряної тривоги.

The Page