У рівненському ТРЦ “Злата Плаза” відкрилась виставка автентичних писанок

У рівненському ТРЦ “Злата Плаза” відкрилася виставка “Писанка Рівненщини”, де представлено 300 писанок ручної роботи з унікальними орнаментами.

Кожен експонат має неповторний авторський малюнок та колористику, відображає традиції українського полісся. Захід проводиться на третьому поверсі ТРЦ, вхід вільний.

Авторкою робіт є заслужена майстриня народної творчості України, писанкарка Вікторія Степанюк.​

6m38bj7m | 1

За словами мисткині, яйця вона розписувала за матеріалами дослідниці поліських традицій, завідувачки відділ етнографії Рівненського обласного краєзнавчого музею Алли Українець. А та, в свою чергу, отримала інформацію від радивилівської дослідниці Надії Мельник.

Я неабияк загорілася бажанням відписати ці 300 писанок, адже у них прихована тисячолітня архаїчна історія, - каже Вікторія Степанюк.

Відвідати виставку у “Злата Плаза” можна до 18 квітня.

У рівненській облраді зазначають, що ініціював створення виставки КЗ Рівненський обласний центр народної творчості. За словами його директорки Ірини Рачковської-Баковецької, це не просто виставка і колекція писанок, а вся Рівненська традиція писанкарства.

mtthgcbf | 2
| 3

Інтерактивний музей у ТРЦ Gulliver

З 31 березня у київському ТРЦ Gulliver почав роботу інтерактивний музей "Відкривай портал у науку", який організували за підтримки Малої академії наук та однойменного Музею.

Читайте також: Алкомаркет BadBoy вибачився за рекламу про причастя новою вивіскою

Вхід безоплатний, але потрібна попередня реєстрація. Зазначається, що музей стане справжнім порталом в науку і на практиці пояснить дітям та дорослим, як працює голограма, звичайний поршень та повітряний глушник.

Детальніше про те, як зареєструватись для відвідування музею і що там можна побачити, читайте в нашому матеріалі.

Рівненська обласна рада