У Всесвітній торговий центр у Нью-Йорку влучила блискавка (відео)

У Сполучених Штатах америки блискавка потрапила до Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку, який є найвищою будівлею в країні.

Це сталося у суботу, 1 квітня. Місто постраждало від грози під час руйнівних штормів, які охопили більшу частину півдня та середнього заходу США.

У цю будівлю громовиці б’ють досить часто, за даними Accuweather, протягом 2015-2020 років у неї потрапили 189 разів. За це торговий центр навіть отримав статус другого за кількістю уражених блискавками будинків у США після Уілліс-Тауера в Чикаго, який за той же період блискавка вдаряла 250 разів.

За інформацією портового управління Нью-Йорка, вірогідність, що у цю вежу вдарить блискавка, завжди є високою. Це обумовлено її висотою - 541 метр.

На цей раз момент потрапляння попав на відео, яке швидко розлетілося мережею.

 

Чи зашкодило це ТРЦ?

На щастя, Всесвітній торговий центр обладнаний найсучаснішою системою захисту, яка гарантує будівлі та навколишній території безпеку.

Фахівці зазначають, що будівля блокує електричний струм і направляє його прямо у фундамент, запобігаючи проходженню електрики всередині.

І це неодноразово підтверджує практика, бо за жодне з влучань блискавок ніхто не постраждав.

*Довідка. Всесвітній торговий центр також називають “Вежею свободи”. Його було збудовано на місці сумнозвісних башт-близнюків, які були зруйновані внаслідок теракту 11 вересня 1993 року. Хмарочос є третім за висотою у світі, після Бурдж-Халіфа в Дубаї і Абрадж аль-Бейт у Мецці.

Джерело: Daily Wire

Читайте також: Nike створив власне радіошоу до річниці випуску кросівок Air Max