У Миколаєві відновив роботу гіпермаркет Metro

У Миколаєві відновив роботу торговий центр Metro, який не працював з лютого минулого року.

Відкриття відбулося 31 березня, а робота у сталому графіку налагоджена з 1 квітня. Гіпермаркет чекає відвідувачів за адресою: вул. Героїв України, 9 Д, з 8 ранку до 20 вечора.

У компанії розповіли, що після початку повномасштабної війни магазин змушені були зачинити, оскільки Миколаїв опинився під постійним тиском агресора.

Але рітейлер увесь час намагався підтримувати регіон та долучатися до його відновлення. Наприклад, перші дні вторгнення всі товарні запаси Metro у місті вартістю десятки мільйонів гривень було передано на потреби місцевих громад, ТРО, ЗСУ, ВПО, лікарень, притулків для тварин.

Ми раді нарешті анонсувати відкриття ТЦ у Миколаєві! Ми розпочинаємо роботу, аби підтримати наших професійних та роздрібних клієнтів, а також продовжити допомагати місту. Відновлення роботи Metro у Миколаєві буде стимулювати розвиток малих та середніх бізнесів у регіоні, забезпечувати нові робочі місця та залучати до співпраці локальних постачальників продуктів, — каже гендиректор Metro Україна Олена Вдовиченко.

З нагоди відновлення роботи, Metro у Миколаєві передасть додаткову гуманітарну допомогу місцевій громаді. Це буде зроблено через гуманітарний штаб при Миколаївській ОВА.

Внесення до списку спонсорів війни

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції внесло компанію Metro Cash & Carry до переліку міжнародних спонсорів війни.

У НАЗК наголошують, що рішення було ухвалене через позицію рітейлера продовжувати вести бізнес в країні агресорці.

Зазначається, що крім бізнесу в сфері ритейлу, інтереси керівництва компанії тісно пов’язані зі стратегічними галузями російської економіки. Йдеться про нафтогазову та банківську сфери.

Приводом до внесення компанії в перелік стало також журналістське розслідування, яке свідчить про те, що ключовий акціонер Metro Даніель Кржетинський контролює компанію EP Infrastructure,яка в свою чергу володіє 49% компанії Eustream, яка управляє газотранспортною системою, що транспортує російський газ до Європи. Детальніше про інші нюанси внесення компанії до переліку, читайте в нашому матеріалі.

Джерело: Metro

Читайте також: У Києві відкрився перший у світі офлайн-магазин EcoFlow