Leroy Merlin планує передати російський бізнес місцевому менеджменту

Французька група компаній Adeo, яка є власником рітейлера Leroy Merlin, планує передати свій російський бізнес місцевому менеджменту. Угоду повинні схвалити відповідні органи країни-агресорки.

Згідно з повідомленням групи, передача контролю над “Леруа Мерлен” місцевому керівництву має зберегти робочі місця для 45 тис. співробітників та забезпечити продовження роботи. Рішення ухвалили після понад 18 років роботи у росії.

Цей процес є результатом роботи, розпочатої кілька місяців тому відповідно до міжнародних норм. Він слідує за призупиненням усіх нових інвестицій Adeo у росії з початку конфлікту та поступовою незалежністю місцевих операцій, – зазначається у повідомленні.

Робота Leroy Merlin в рф

У березні 2022 року керівництво російського офісу компанії повідомило, що бізнес закривати не планують і навпаки розширюють асортимент та збільшують кількість партнерів.

Український офіс закликав до виходу з рф, однак ці заклики ігнорувались і згодом український підрозділ відрізали від усіх корпоративних засобів зв‘язку.

Наразі Leroy Merlin має 112 магазинів в росії, які забезпечують 18% продажів усієї групи. А от в Україні французька мережа закрила чотири із шести своїх супермаркетів після початку повномасштабної війни.

Станом на сьогодні, працюють лише магазини по вул. Полярній та Саперно-Слобідській у Києві. За неофіціною інформацією, мережа може повністю припинити роботу в Україні.

Зазначається, що рітейлер програв конкуренцію “Епіцентру” і не зміг побудувати міцний великий бізнес. Центральний офіс компанії зацікавлений у розвитку в рф і не зважає на війну проти України.

Через це, а також інші факти, Національне агентство з питань запобігання корупції включило Leroy Merlin до списку міжнародних спонсорів війни.

Джерело: Forbes 

Читайте також: НАЗК внесло Yves Rocher до переліку міжнародних спонсорів війни