Цікаве за тиждень (19 березня). Історія відновлення Nikolsky, позиція Inditex щодо рф та інше

Українська Рада Торгових Центрів зібрала найцікавіші новини у сфері комерційної нерухомості за тиждень, з 13 по 19 березня.

Унікальне відновлення ТРЦ Nikolsky

9 березня 2022 року російська ракета влучила у покрівлю ТРЦ Nikolsky. Через це на четвертому поверсі торгового центру зайнялася пожежа, яку вдалося локалізувати вночі.

Ударом повністю знищило венткамеру на п’ятому поверсі, ракета пройшла ще два перекриття - між четвертим і п’ятим поверхом, та між третім і четвертим.

Пройшов рівно рік, і торговий центр запустив роботу майже всіх поверхів та зміг повернути більшість орендодавців.

Про те, яких пошкоджень зазнав ТРЦ, як відбувалося відновлення, як вдалося повернути до торгових залів орендарів та відвідувачів, а також плани на 2023 рік у матеріалі УРТЦ розповів Голова Української ради торгових центрів, операційний директор Budhouse Group Максим Гаврюшин.

WP Group відкриє п’ять ТЦ у Львівській області у 2023 році

Багатопрофільна компанія у сфері нерухомості WR Group планує відкрити п’ять торгових центрів у Дрогобичі, Трускавці та Львові протягом 2023 року.

За словами засновника компанії Петра Пуняка, WR Group зараз активно розвиває формат ТЦ у невеликих містах.

Пуняк наголошує, що через дорогий бензин та блокпости люди менше їздять у  обласні центри, тож хочуть мати ТРЦ у власних населених пунктах.

Два ТЦ у Дрогобичі та Трускавці мають відкрити двері вже у червні 2023 року. 

Inditex стосовно повернення в рф

Група компаній Inditex, яка володіє брендами Zara, Bershka, Massimo Dutti та іншими, заявила, що готова повернутися до росії, якщо “ситуація зміниться”.

Наразі корпорація продає свій бізнес в рф партнерам, які відкриють магазини Inditex під іншими назвами.

Виконавчий директор найбільшого у світі рітейлера Оскар Гарсія розповів журналістам, що хоча він позбавляється 502 магазинів в рф, він зберіг можливість повернутись у партнерстві з близькосхідним покупцем.

UTG закінчила реконцепцію київського ТЦ Sofia Mall

Компанія UTG виконала реконцепцію київського ТЦ Sofia Mall загальною площею 13 тис. кв. м.

Торговий центр було відкрито два роки тому на Софіївській Борщагівці у столиці. Це густонаселений район, тож на момент запуску ТЦ був спеціалізованим меблевим центром.

Було ухвалене рішення змінити формат ТРЦ і перетворити на торгово-розважальний центр орендною площею 11 тис. кв. м.

Якірними орендарями оновленого об’єкту стануть супермаркет “Сільпо” площею 3000 кв. м, дитячий розважальний центр на 1000 кв. м та популярний ресторан.

Yves Rocher запустила рекламну кампанію про “справжніх російських красунь”

Французька косметологічна компанія Yves Rocher, яка не вийшла з російського ринку, втрапила у скандал із новою рекламною кампанією.

Yves Rocher розробила нову лінійку косметики та інформаційні листівки, які роздаватимуть росіянкам. Жінкам пропонують дізнатись, чи відповідають вони антропометричним даним ідеалу “російської красуні”.

Проєкт отримав назву Russian Beauty, в компанії зазначають, що для нього фахівці корпорації зібрали та проаналізували тисячі історичних і сучасних даних про зовнішність відомих російських красунь.

Тим, чиї риси обличчя не відповідають зазначеному канону пропонують “виправити” це за допомогою косметики.