У Румунії відкрився магазин, в якому ніхто не захоче нічого купувати

У Румунії почав роботу The Dump Store – перший магазин, у якому люди не захочуть нічого купувати.

Його запустили Samusocial, неурядова організація, яка фокусує свої зусилля на допомогу бездомним, разом із креативним агентством Tribal Romania.

Проєкт має соціальний характер. Відправною точкою став факт, який всі знають, але ігнорують - бездомні люди шукають необхідні речі у сміттєвих баках. Це відбувається на тлі зростання споживання і паралельного зростання кількості відходів.

Навіщо потрібен The Dump Store?

Саме Румунія посідає перше місце в ЄС за кількістю викинутих на сміттєзвалище продуктів. Щорічно туди потрапляє 2,5 мільйони тонн продуктів харчування.

Це означає, що кожен громадянин за рік викидає в середньому 75 кг їжі.

Магазин Dump Store є відповіддю на цей процес, його мета - спонукати людей купувати більш відповідально, тільки те, що їм потрібно. Це допоможе заощаджувати гроші, які можна буде пожертвувати тим, хто цього дійсно потребує.

Сьогодні більше, ніж учора, ми викидаємо все більше і більше, але вулиці все більше наповнюються бездомними людьми. Я щиро вірю, що лише через нашу колективну участь ми можемо допомогти. Це вдруге ми беремо активну участь в історії Samusocial. Цього року ми спробували знайти просте, чесне рішення. Коли ви уважніше ставитеся до того, що і скільки ви купуєте, ви в результаті менше викидаєте, менше витрачаєте, і, можливо, заощадите трохи грошей, щоб допомогти комусь, – каже керуючий директор та виконавчий креативний директор Tribal Worldwide Сіміна Діма.

The Dump Store показує людям, яким був би світ, якби замість супермаркету вони обирали продукти у сміттєвому баку.

Проєкт проходить онлайн, через спеціальний контент, у соціальних мережах, а також у спеціально відведених місцях на сміттєзвалищах багатоквартирних будинків або житлових комплексів.

До ініціативи приєдналися інфлюенсери і розробили цілу серію відео "Що в моєму мішку для сміття". Вона також заохочує до відповідального споживання. Товари з "магазину, у якому ніхто не захоче купувати" продаватимуться у магазинах-партнерах.

Джерело: MMR

Читайте також: ІКЕА перетворила свої магазини на шелтери для бездомних