“Ашан” почав відновлення зруйнованого супермаркету у одеському ТРЦ Riviera Shopping City

Французький рітейлер “Ашан” почав процес відновлення свого гіпермаркету у одеському ТРЦ Riviera Shopping City. Магазин зруйнувала російська ракета, яка влучила туди майже рік тому.

Процес відновлення приміщення передбачає два етапи. Першу чергу планують запустити навесні, після ремонту. Але остаточне відкриття гіпермаркету заплановане на другу хвилю.

Певних змін зазнає і концепція точки. Основну увагу у асортименті приділять локальним виробникам, наразі компанія шукає місцевих фермерів та запрошує до співпраці різних підприємців. Також відновлено співпрацю з оптовими покупцями.

Запуск “Ашану” відбуватиметься із чинною командою, яку вдалося зберегти. Одразу після руйнування компанія запропонувала співробітникам цієї точки перейти на роботу в магазинах у інших регіонах чи навіть інших країнах присутності.

У прес-службі пропонують клієнтам, які чекають перезапуску супермаркету, скористатися власною доставкою мережі на сайті auchan.ua.

Руйнування гіпермаркету

Під час ракетного удару країни-терористки по Одесі 9 травня, одна з ракет поцілила у ТРЦ Riviera Shopping City, в якому саме “Ашан” є найбільшим орендарем та займає площу 12,5 тис. кв. м.

Від цього удару гіпермаркет серйозно постраждав. Нагадаємо, що одеський ТРЦ Riviera Shopping City – один із найбільших торгових центрів на півдні України.

Загальна площа об’єкту – 21 га, орендна площа становить 67 тис. кв. м.

Скандали з “Ашан”

Цього року французький рітейлер декілька разів потрапляв у неприємні історії. Компанія відмовилась виходити з ринку рф на початку повномасштабного вторгнення і досі не змінила свою позицію.

У лютому було оприлюднене розслідування The Insider, Le Monde і Bellingcat, де журналісти стверджують, що компанія постачає товари для російських військовослужбовців на територіях окупованих областей України та допомагає військоматам мобілізовувати власних співробітників.

У головному офісі рітейлера відреагували на це і заявили, що не беруть участі у підтримці жодних військових формувань, а наведені у розслідуванні факти були неправильно трактовані.

Також “Ашан” звинуватили у зборі “гуманітарки” для російських військовихи в одному зі своїх гіпермаркетів на території рф. Цей факт компанія також спростовує.

Після цього скандалу, а також через небажання виходити з росії, НАЗК внесло рітейлера до переліку міжнародних спонсорів війни.

Через певний час західні ЗМІ почали поширювати інформацію про те, що “Ашан” подвоює присутність в росії і відкриває нову мережу магазинів. Як на це відреагували у центральному офісі компанії, читайте в матеріалі.

Джерело: “Ашан”

Читайте також: Перше інтерв’ю Марти Труш після призначення на посаду СЕО “Ашан”