У США ТРЦ переобладнають під гігантський торгово-житловий простір на 65 поверхів

Американська компанія Simon Property Group хоче перетворити паркінг у торговому центрі Stoneridge Mall, в штаті Каліфорнія, на 360 житлових одиниць.

Середня житлова площа одиниць становитиме 250 квадратних метрів. У планах також будівництво гаража площею 72 000 квадратних метрів, який може вмістити 473 автомобілі. Для втілення цих планів необхідно знести 600-700 наземних паркувальних місць.

Stoneridge Mall перевищуватиме дозволену в інструкціях міста межу, оскільки заввишки буде аж 65 поверхів.

Але у комісіях з планування цей випадок затвердили як виняток. Спеціальна група проголосувала “за” 4 голосами з 5, єдиним дисидентом був Кен Морган.

Я прошу, щоб ми провели аналіз, щоб побачити, де він відповідає новим стандартам, а де — ні, — сказав Морган.

*Simon Property Group є найбільшим власником торгових центрів у США та займається будівництвом житла на території торгових центрів на інших ринках. Раніше компанія опублікувала плани будівництва фітнес-центру, 380 квартир, відкритих магазинів і ресторанів у торговому центрі 1065 Brea Mall у Лос-Анджелесі .

Загалом, дуже багато роздрібних торгових центрів зараз планують переобладнати під житлові будинки, по всій території затоки. Наприклад, компанія Kimco Realty, що базується в Нью-Йорку, реконструює колишню фабрику Burlington Coat Factory у Westlake Mall у Дейлі-Сіті на 240 одиниць житла.

Ці нові можливості роздрібної торгівлі стають найціннішим класом активів у постпандемічному ландшафті. Переставляючи застарілу, вільну або недостатньо використовувану нерухомість, інвестори можуть перепланувати ці центри в багатофункціональні об’єкти, вирішуючи житлову кризу, – сказав Джей Роман з Nai Norcal, брокера, що спеціалізується на роздрібній торгівлі.

Зазначається, що зараз усі інвестори активно розглядають торгові центри як можливість будівництва затребуваного житла на міських і приміських ринках.

Джерело: The Real Deal

Читайте також: У Польщі обрали найпопулярніший супермаркет 2022 року