Найбільший постачальник трубопроводів та систем мікроклімату Uponor залишив рф

З російського ринку вийшла ще одна велика іноземна компанія. На цей раз йдеться про фінського постачальника трубопроводів Uponor.

Про це повідомляє фінське видання Yle.

Зазначається, що російський бізнес компанія продала місцевому керівництву підрозділа. Вартість цієї угоди не розголошується.

За даними видання, процес виходу з країни-агресора Uponor почали ще у червні минулого року. Завершення операції зайняло набагато більше часу, ніж очікувалось, через місцеві регуляторні процеси.

*Uponor Oyj – фінська компанія, яка виробляє та постачає системи мікроклімату та трубопроводів для будівель. Представлена також і в Україні та є абсолютним лідером на ринку у своєму сегменті.

Всі тікають від агресора

Трохи раніше вихід з рф завершила ще одна компанія – найбільший у світі сервіс таксі Uber.

За інформацією джерел, російський уряд схвалив угоду з продажу Uber частки у спільному з “Яндексом” СП (спільне підприємство), до того ж, з величезною знижкою.

Бізнес, а вірніше його останню частину, довелося продати за півціни. Ще у грудні 2021 року “Яндекс” викупив частки Uber за 1 млрд доларів і придбав 4,5% акцій спільного підприємства.

Далі російська компанія планувала викупити решту акцій до вересня 2023 року за 1,8-2 млрд доларів.

Але через початок повномасштабної війни Uber заявив, що хоче якнайшвидше продати решту бізнесу і це сильно вдарило по вартості активів.

Врешті угода все таки відбулася, залишились лише формальні процедури.

Читайте також: Пивний концерн Heineken пояснив, чому досі не вийшов з ринку рф