Від смартфонів до бронежилетів: як змінювались покупки українців на Rozetka у 2022-му

Український онлайн-рітейлер Rozetka розповів, як протягом року повномасштабної війни змінювався попит на товари і назвав найпопулярніші позиції серед українців.

Про це прес-служба компанії повідомила Асоціації рітейлерів України.

Отже, у лютому 2022 року, тобто на самому початку російського повномасштабного вторгнення найпопулярнішою покупкою на сайті Rozetka були підгузки, а зараз на перше місце піднялися кабелі та адаптери.

Не втратив своїх позицій за цілий рік корм для котів. Товар досі залишається одним з бестселерів і посідає друге місце в топі.

З березня минулого року активніше стали купувати різні військові товари, зокрема бронежилети, тактичні рукавиці, шеврони. Також навесні почав відновлюватись попит на алкоголь, електроніку та техніку.

У квітні 2022 року смартфони на Rozetka купували на 70% більше, ніж у березні. Восени, коли почались вимкнення електропостачання через ракетні обстріли, різко зросли продажі генераторів, павербанків та зарядних станцій, а також обігрівачів, грілок, термосів, термобілизни та інших теплозберігальних товарів.

Взимку, попри війну, українці купували подарунки до свят та шоколад, високий попит мали ігристе вино, гірлянди та дитячі іграшки.

Що у споживацьких звичках українців не змінилося, то це бажання купувати подарунки до зимових свят: солодощі, вино та дитячі іграшки традиційно в топі. За рік війни українці пережили багато горя та втрат, але зрештою призвичаїлися до нових реалій і продовжують тішити себе покупками, які приносили їм радість і задоволення у мирний час, — сказав директор з маркетингу Rozetka Євген Образок.

image 2023 03 02 09 53 57 1 | 2

Результати Rozetka

Співвласник компанії Владислав Чечоткін раніше розповідав, що за воєнний, 2022 рік, компанії вдалося масштабуватися до 297 торгових точок, що більше, ніж було на початок повномасштабної війни з рф.

За його словами, у четвертому кварталі 2022 року оборот компанії показав найкращий результат за всю історію.

Однак команду працівників довелося скоротити вдвічі. Детальніше, про результати рітейлера за 2022 рік читайте в нашому матеріалі.

Читайте також: Уряд пропонує великим рітейлерам взяти участь у тендерах Міноборони