Саудівська Аравія побудує ТРЦ з голографічними технологіями за 500 млрд доларів

Саудівська Аравія планує будівництво ТРЦ з використанням голографічних технологій, які розважатимуть відвідувачів та створюватимуть ілюзію фантастичного віртуального світу навколо.

Про це розповідає Daily Mail.

Торговий центр матиме назву New Murabba, його збудують на північному заході Ер-Ріяда. На території ТРЦ буде 80 розважальних та культурних закладів, готель на 9 тис. номерів та торгові майданчики загальною площею близько мільйона квадратних метрів.

Частина приміщень відведена під потреби бізнесу, тож цілком ймовірно, що  у New Murabba відкриють і офіси.

За словами дизайнерів, вони створюють унікальний простір для життя, роботи та розваг у 15-хвилинній доступності. Також в ТРЦ буде облаштовано внутрішню транспортну систему, зелені зони, пішохідні та велодоріжки.

Голографічні технології

Саме вони стануть головною особливість ТРЦ, відвідувачів розважатимуть велетні та дракони, а навколо за допомогою тих самих голограм відтворять краєвиди з гірськими хребтами, пустельними дюнами та водоспадами.

Прямо над головами людей літатимуть космічні кораблі.

Проект працюватиме виключно на вітровій та сонячній енергії та коштуватиме власникам цілих 500 мільярдів доларів.

Запустити New Murabba в експлуатацію планують у 2030 році, але світова спільнота дуже критикує цю ідею.

Справа в тому, що для звільнення місця під ТРЦ влада примусове переселила тисячі людей. Крім цього, на території комплексу планується розмістити новітні системи спостереження для збору даних про відвідувачів та резидентів.

Читайте також: Тютюновий гігант Philip Morris може ніколи не вийти з ринку рф