“Епіцентр К” та Kingspan підписали меморандум про “інвестнянь” із UkraineInvest

Офіс із залучення та підтримки інвестицій при Кабміні (UkraineInvest) підписав меморандуми з підготовки заявок щодо інвестпроектів із “Епіцентр К” на 150 млн доларів і Kingspan на 220 млн доларів.

Про це повідомляє агентство “Інтерфакс-Україна”.

Підписання відбулося в рамках закону про так званих “інвестнянь”.

З боку UkraineInvest меморандуми підписав виконавчий директор Сергій Цівкач, з боку “Епіцентр К” – генеральний директор мережі торговельних центрів “Епіцентр” Петро Михайлишин, з боку Kingspan – керівник проєкту “Kingspan в Україні” Майк Стенсон.

“Епіцентр К”

За словами Михайлишина, до 24 лютого 2022 року “Епіцентр К” інвестував у свій розвиток щонайменше 500 млн доларів щороку.

Минулого року, незважаючи на те, що більшість будівництв практично завмерла, ми побудували два торговельні центри. Першу чергу площею 90 тис. кв. м – ТРЦ у Львові і торговельний центр на 60 тис. кв. м – на столичних Березняках. Було складно. Але ми компанія, яка розвивалася, розвивається і буде розвиватися. На найближчі три роки є в планах проєкти на 2 млрд доларів, – сказав Михайлишин.

Також він заявив, що за наявності доступу до кредитних ресурсів, а також можливості держави виробляти достатньо бетону і металоконструкцій, “Епіцентр К” може виконати ці плани.

Крім цього, компанії потрібен сприятливий інвестиційний клімат. Тож вони сподіваються отримати таку “няню” у вигляді UkraineInvest.

Kingspan

Kingspan – ірландська компанія з виробництва та продажу будівельних матеріалів, що торгує в більш ніж 70 країнах із 159 заводами.

Стентон заявив, що задоволений підписанням меморандуму і на озвучені 220 млн доларів збудують завод будівельних матеріалів.

Старт будівництва проєкту заплановано на 2024 рік, період реалізації – близько п’яти років.

Читайте також: “Цитрус” відкрив третій магазин у Харкові