Логістичний гігант Maersk продав залишки бізнесу в росії

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk продає свої логістичні активи в росії, а саме – у Санкт-Петербурзі та Новоросійську.

Про це логістичний гігант повідомив у своєму прес-релізі.

Покупцем стала компанія IG Finance Development Limited. Maersk зазначає, що продаж цих двох об’єктів є наслідком рішення компанії повністю припинити діяльність у рф. Воно було ухвалене ще в березні 2022 року.

Ми раді, що знайшли нового власника наших двох логістичних об’єктів у росії і, таким чином, виконали наше рішення про продаж усіх наших активів у цій країні, — йдеться у заяві компанії.

Внутрішнє депо у Новоросійську спеціалізується на перевалці комерційних вантажів і має площу понад 28 тис. м. кв. У Санкт-Петербурзі знаходиться охолоджено-заморожений склад площею понад 23 тис. м кв.

Деталі угоди

Угода із IG Finance Development Limited є закритою, вона набула чинності з 17 лютого 2023 року.

Покупець вже отримав усі необхідні регуляторні дозволи в ЄС та росії. Незабаром після придбання об’єктів IG Finance Development Limited уклала угоду з місцевою компанією “Ароса”.

“Ароса” – великий імпортер продуктів харчування в росії, тепер вона буде управляти двома колишніми об’єктами Maersk.

*A.P. Moller-Maersk – данська компанія, відома як Maersk, є одним з лідерів морських контейнерних перевезень у світі. Крім цього корпорація має проєкти у інших галузях економіки, зокрема транспорті та енергетиці. Maersk має офіси більш ніж в 135 країнах світу.

Читайте також: Brand Finance оприлюднила рейтинг найдорожчих брендів світу за 2022 рік