“Міць. Українська кам’яна”: українці зможуть купити останню партію солі з Соледару

До річниці повномасштабного вторгнення Держпідприємство “Артемсіль” та платформа United24 випустили спеціальну партію солі. Вона розфасована у 100 тис. пачок по 500 грамів і має ще чимало особливостей.

Про це повідомляє видання Forbes.

Підприємство “Артемсіль” у Соледарі знищили влітку 2022, але вдалося знайти 20 тонн тієї самої солі. Прибдати пачку з останньої партії можна у магазинах “Сільпо” або замовити на сайті Rozetka.

Ця партія має іншу назву – “Міць. Українська кам’яна” та інший дизайн пачки. Його створив український дизайнер Артем, перетворивши кам’яну квітку на тризуб. Щоправда, одна пачка коштує понад 400 гривень, але весь прибуток буде спрямовано на формування флотилії дронів-камікадзе для ГУР. Один такий дрон коштує 700 доларів.

Завдяки спеціальній партії “Артемсолі” ми зможемо укомплектувати дронами FPV нове ударне угруповання, яке найближчим часом стане на захист нашої країни по всій лінії фронту, – зазначив командир спецпідрозділу БпЛА “Крила” ГУР МО.

Сіль з Соледару

Через обстріли російської армії сіль у шахтах Соледару перестали видобувати у квітні 2022 року, вперше з часів Другої світової війни.

На жаль, усі цехи “Артемсолі” згоріли, обладнання та будівлі були зруйновані. Частину запасів солі вдалося вивезти, але вже влітку минулого року «Артемсіль» остаточно зникла з полиць продуктових маркетів.

Читайте також: Український бренд випустив колекцію унікальних аксесуарів із переробленого пластику