“Реал Ст” зможе придбати частку в компанії-інвесторі ТРЦ Respublika Park

Антимонопольний комітет України дозволив ТОВ “Реал Ст” придбати частку в статутному капіталі ТОВ “Мегаполіжитлобуд”, який є замовником та інвестором будівництва столичного ТРЦ Respublika Park.

Про це повідомляє агентство “Інтерфакс-Україна”.

Згідно з рішенням АМКУ від 9 лютого, Реал Ст” може придбати частку у статутному капіталі “Мегаполіжитлобуд”, що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства.

За даними спеціалізованого порталу Opendatabot, власником “Реал Ст” є АТ “ЗНВКІФ “Рейнджер”, а кінцевим бенефіціаром – громадянин Австрії Сергій Толстунов.

Керівником підприємства та генеральним директором ТРЦ Respublika Park є Юлія Щаслива. Зазначається, що цю посаду вона обіймає з 2020 року.

Станом на кінець січня 2023 року, власником ТОВ “Мегаполіжитлобуд” є товариство з обмеженою відповідальністю “Істейт менеджмент проперті”. Його бенефіціарами виступають Сергій Пеліхов та Володимир Петренко.

“Мегаполіжитлобуд” та Respublika Park

Будівництво ТРЦ Respublika Park, інвестором та власником якого є ТОВ “Мегаполіжитлобуд”, розпочалося навесні 2012 року на Кільцевій дорозі у Києві.

У 2017 році Національний банк отримав дозвіл на реалізацію корпоративних прав на проект після передачі їх НБУ неплатоспроможним банком “Надра” як заставу під кредит рефінансування.

Спочатку введення в експлуатацію ТРЦ планувалося на четвертий квартал 2014 року, потім було перенесене на березень 2015, однак цього ж року було призупинено реалізацію проєкту.

Відновилися роботи лише у 2020 році, а запуск ТРЦ відбувся 12 листопада 2021 року.

Читайте також: АТБ запускає доставку продуктів через “Нову пошту” – де доступна послуга